Formel 1

Usædvanlig fejl ramte Bottas' bil - Mercedes har ikke set den 'i mange år'

Valtteri Bottas kigger tilbage på sin bil, som han måtte forlade i slutningen af sidste træning. Clive Mason / Ritzau Scanpix

Mercedes måtte ændre motor-specifikationerne på Valtteri Bottas' racer, efter han stoppede i slutningen af tredje træning.

I slutningen af tredje træning inden det mexicanske grandprix parkerede Valtteri Bottas sin Mercedes-racer i siden af banen.

Herefter steg finnen ud af bilen og gik mod pitten, imens bilen blev fjernet fra banen. Mercedes-teamet forklarede efterfølgende, at det fejlen skulle findes i bilens hydraulik og er særdeles sjælden.

- Fejlen, som vi så ved Valtteris motor, er en, som vi ikke har set i mange år. Man kan kalde det en usædvanlig fejl, som ikke skulle have været sket, så vi er nødt til at undersøge det. Motoren skal tilbage til England, forklarer Mercedes' chef, Toto Wolff, ifølge Autosport.

- Vi har hørt, at Valtteris problemer ikke skulle påvirke Lewis’ motor. Uanset hvad er det en påmindelse om, hvor skrøbelig situationen er.

Og Mercedes-teamet har forståeligt nok lidt mere fokus på Lewis Hamilton inden det mexicanske grandprix.

Hamilton kan nemlig blive verdensmester søndag, hvis ikke Ferraris Sebastian Vettel får 21 point mere. Det svarer til, at Vettel skal vinde grandprixet, imens Hamilton højst blive nummer otte.

- Vi har det i vores hænder, og et godt resultat er afgørende. Det er ikke slut endnu, og vi må ikke tabe bolden, siger Toto Wolff.

Du kan følge det mexicanske grandprix i livebloggen på sport.tv2.dk.

Valtteri Bottas steg ud af sin racer, imens det blev filmet af flere tilskuere.