Formel 1

Frustreret Ricciardo ser ingen grund til at fuldføre sæsonen med 'forbandet bil'

Daniel Ricciardo har fået nok. Alfredo Estrella / Pool / Ritzau Scanpix

Red Bull-køreren var mildest talt frustreret efter søndagens Formel 1-grandprix i Mexico, og det gjorde han intet for at lægge skjul på.

Med bare ni omgange tilbage af det mexicanske grandprix gik Daniel Ricciardos Red Bull-bil op i røg, og i samme øjeblik mistede den australske stjerne tiltroen til alt, hvad der har med Formel 1 at gøre.

- Jeg tror ikke, at ’frustration’ er ordet mere, siger den skuffede australier ifølge Autosport og uddyber:

 - Ærlig talt ser jeg ingen grund til at vende tilbage på søndag (Brasiliens grandprix, red.). Jeg ser ikke meningen i at køre de næste to løb.

Som konsekvens af røgen udgik Ricciardo, som inden da ellers havde strøget over den mexicanske asfalt i ubesværet stil og lå til en podieplacering. Den tomme fornemmelse af at udgå af et grandprix har australieren i denne sæson oplevet hele otte gange, og det er langt over hans grænse.

- Jeg har ikke haft et problemfrit løb eller weekend længe. Jeg er ikke overtroisk og sådan noget, men… bilen er forbandet. Jeg er mundlam.

Der mangler to løb af denne Formel 1-sæson, men hverken Sao Paulo i Brasilien eller Yes Marina og Abu Dhabi kan altså få Ricciardo op af stolen.

Den 29-årige Red Bull-kører skifter til næste år til franske Renault. Dette meddelte han allerede i begyndelsen af august til stor overraskelse for hele Formel 1-miljøet og teamet selv.

Fra næste sæson overtager Pierre Gasly australierens sæde. Med den megen modvind på banen er skiftet til Renault i 2019 ikke noget, Ricciardo er begyndt at se mindre frem til.

- Bilen… Den overdrager jeg til Gasly. Jeg er færdig med den, siger han.

Ricciardo er nummer seks i VM-stillingen med to løb tilbage.