Magnussen og Haas skraber bunden efter 'forfærdelig weekend'

16x9
Kevin Magnussen havde igen svært ved at finde fart i sin Haas-racer i weekedens grandprix i Mexico. Foto: Alfredo Estrella / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og resten af Haas-teamet fik ikke nogen stor weekend i Mexico, og det bærer Formel 1-mediernes kørerkarakterer præg af dagen derpå.

For tredje Formel 1-grandprix i træk blev det ikke til point for Kevin Magnussen, der måtte forlade Mexicos grandprix efter en skuffende kvalifikation og en 15.-plads i søndagens løb.

Bedre gik det ikke for danskerens teamkollega, Romain Grosjean, der sluttede sæsonens tredjesidste VM-afdeling som nummer 16, og dermed fortsætter kvalerne for Haas-teamet, der igen havde svært ved at finde farten på banen.

Den magre præstation hos det amerikanske team kan ses i karakteruddelingen hos de udenlandske motorsportsmedier, der giver de to Haas-kørere weekendens dårligste karakterer.

Her er de internationale mediers karakterer:

Autosport: 6 ud af 10

- Magnussen kæmpede godt i begyndelsen af løbet og fik en god start, men farten var ikke til andet end at falde tilbage i feltet. Begge Haas-kørere kæmpede sig igennem i biler, der ikke var i nærheden af point.

Romain Grosjean får karakteren 6.

Sky Sports: 5 ud af 10

- Forfærdelig weekend for Kevin Magnussen. Haas har det bare svært på den slags baner, og hans 18.-plads i kvalifikationen var den værste siden Monacos grandprix.

Romain Grosjean får karakteren 6.

Planet F1: 4,5 ud af 10

- Haas ser virkelig ud til at have det svært på denne bane, og de har tabt vigtigt terræn til Renault i konstruktørmesterskabet. Magnussen kørte sin dårligste kvalifikation siden Monaco, da han blev 18’er, og derfra kunne han ikke gøre noget med Haas’ dækproblemer.

Romain Grosjean får karakteren 4,5.

Auto Motor und Sport: 6 ud af 10

Mediet giver ikke nogen begrundelse, og Romain Grosjean får karakteren 5.

Read Motorsport: 5 ud af 10

- Det blev en katastrofal weekend for Haas, der ikke ser ud til at have løst deres mangler på banen i Mexico. Ligesom i 2017 blev begge biler elimineret i Q1, og det blev ikke bedre til selve løbet. Magnussen klatrede undervejs op på 10.-pladsen, men faldt tilbage i feltet efter sit pitstop, og han var efterfølgende ikke i stand til at generobre placeringer.

Romain Grosjean får karakteren 5.

Crash: 5 ud af 10

- Magnussens løb lignede hans holdkammerats: Exit i Q1, et langt stint på supersoft-dæk, der så ok ud, inden han faldt igennem på ultrasoft-dækkene og sluttede langt uden for point. En svær weekend, som holdet nok helst vil glemme hurtigst muligt.

Romain Grosjean får karakteren 5.

Efter weekendens grandprix er Kevin Magnussen nummer ni i VM-stillingen med to løb tilbage, mens Romain Grosjean er nummer 13.