Formel 1

'Overrasket' Magnussen fik speciel oplevelse: - Jeg elskede det

Sidst i oktober tog Kevin Magnussen en anderledes køretur. En køretur, han var helt vild med.

Det er bestemt ikke uvant for Kevin Magnussen at sidde bag rattet.

Men da han efter det amerikanske Formel 1-grandprix prøvekørte en såkaldt 'sprint car' i North Carolina, kom han alligevel på glatis.

- Det er meget anderledes fra, hvad jeg er vant til. Jeg har heller aldrig prøvet at køre på jord, men jeg elskede hele oplevelsen. Man sidder i bilen, som var det en John Deere (traktor, red.), selvom den har omkring 800 hestekræfter, fortæller Magnussen ifølge en pressemeddelelse fra Haas. 

Især skulle danskeren vænne sig til, at bilen skred under ham.

- Som Formel 1-kører har man visse evner, men vi er ikke vant til at drifte så meget. Vi foretrækker helt klart ikke at gøre det, men i en 'sprint car' drifter man nærmest hele omgangen. 

Kevin Magnussen blev kyndigt vejledt af den tredobbelte vinder af Nascar-serien Tony Stewart, og hele seancen blev filmet af streamingtjenesten Netflix.

- Det overraskede mig, hvor fysisk det var. Sådan så det ikke umiddelbart ud, men da jeg kom ned i bilen, var den meget hurtigere, end jeg forventede. Meget mere kraftfuld og med bedre greb. Jeg elskede det, understreger den 26-årige Haas-kører, der uddyber:

- Det var fantastisk at prøve noget fuldstændig andet og starte fra nul med en ny racerbil. Jeg er så vant til Formel 1-bilen nu. Vi fintuner hele tiden og går frem og tilbage ved at ændre små ting.

(artiklen fortsætter under billederne)

- Det her var komplet anderledes. Jeg blev nødt til at opfinde en helt ny kørestil og tage det skridt for skridt. Jeg elskede den proces, for jeg pressede mine grænser og lærte nye ting. Det var skønt at gå tilbage til rødderne og bare have det sjovt i en racerbil.

I næste uge skal Kevin Magnussen tilbage i sin Formel 1-racer, når det brasilianske grandprix bliver kørt i Interlagos.