Formel 1

Verstappen skal være den yngste verdensmester nogensinde, siger Red Bull

Red Bull har så stor tro på den motor, som Honda leverer til næste sæson, at Max Verstappen skal gøres til verdensmester næste år.

I en alder af bare 22 år skal Max Verstappen blive den yngste verdensmester nogensinde i Formel 1.

Så klar er meldingen fra Red Bull, der fra næste sæson skifter motorleverandør fra Renault til Honda.

- Målet er at få den yngste verdensmester. Vi har to år til at nå det, men vi går allerede efter det næste år, siger Red Bulls motorsportsrådgiver Helmut Marko til Autosport.

Rekorden som den yngste verdensmester i Formel 1 har Sebastian Vettel, da han i 2010 i en alder af bare 23 år og 134 dage blev verdensmester. Dengang kørte tyskeren også for Red Bull. 

Men står det til Red Bull, bliver det altså Max Verstappen næste år. For han er helt klar, mener Red Bulls teamchef, Christian Horner:

- Over radioen snakker han, som om han sidder med en kop te. Den slags information, han efterspørger... Han er utrolig. Der er ingen grænser, som det ser ud lige nu. 

Har ofret den her sæson

Udmeldingen kommer efter en sæson, hvor Red Bulls søsterhold, Toro Rosso, har haft masser af problemer med de motorer, de har fået leveret af Honda. Men det skal ses som en del af en større strategi, forklarer Red Bulls motorsportsrådgiver. 

- Toro Rosso har ofret deres sæson for næste år. Det er en del af det koncept, vi har med Honda. Tallene er allerede foran Renaults, siger han. 

Max Verstappen stod øverst på podiet efter det mexicanske grandprix i den seneste weekend. Ved grandprixet blev Lewis Hamilton verdensmester, mens hollandske Verstappen ligger nummer fem samlet, inden sæsonens sidste to grandprixer.