Formel 1

- Vi har været bedre end forventet, siger Magnussens chef

Haas-ejeren Gene Haas er godt tilfreds med præstationerne fra Kevin Magnussen og resten af holdet i denne sæson.

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet nærmer sig nærmest med racerfart afslutningen på sæsonen.

I weekenden køres årets næstsidste grandprix, når Brasilien danner ramme om ræs. Og mens Lewis Hamilton allerede har sikret sig VM-titlen, kæmper Kevin Magnussen og resten af Haas-teamet om den uofficielle titel som 'the best of the rest'.

En kamp, de lige nu halter en smule efter Renault i. Men selvom det ikke skulle lykkes for Haas at blive det bedste team efter Mercedes, Red Bull og Ferrari, så har sæsonen været en succes.

- Jeg synes, vi har gjort det bedre end forventet i år, fortæller Magnussens chef, Gene Haas, til Autosport.  

- De tre bedste teams er så langt foran os, at det næsten er umuligt at score en podieplads, uden de har en rigtig dårlig dag. Ferrari har 1000 folk eller flere i deres F1-departement. Det samme gælder for Red Bull og Mercedes. Vi har ganske enkelt ikke ressourcerne til at konkurrere på det niveau.

I øjeblikket er Haas-teamet placeret som nummer fem i kampen om konstruktørernes mesterskab. Og i duellen om at blive 'the best of the rest' er Magnussen & Co. nu 30 point efter Renault.

Et forspring Haas-boss Gene Haas er overrasket over, ikke er større.

- Jeg synes, Renault skulle være en smule længere foran os, men de har haft nogle dårlige dage. Jeg er lidt overrasket over, hvor mange fejl vores modstandere har lavet, lyder det fra Gene Haas til Autosport.  

Overrasket over Renault

Det er bare tredje sæson, det amerikanske team er at finde i motorsportens fineste klasse.

Og det er lykkedes for Haas at komme hurtigt frem i F1-feltet, selvom de ikke har et af sportens største budgetter. Alligevel er det kommet bag på ejeren Gene Haas, hvor stor en betydning størrelsen af holdenes pengepung har.

- Vi har gjort det bedre, end vi havde forventet. Men da vi startede, havde jeg en stor tiltro til, at et stort budget ikke ville give den store forskel i F1. Men for hver person vi har, har de fem. Og det giver åbenbart en fordel.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean har mulighed for at indhente lidt at Renaults forspring, når der bliver kørt grandprix i Brasilien i weekenden.

Den 25. november lukker og slukker Formel 1-sæsonen med årets sidste løb i Abu Dhabi.