Formel 1

Magnussen ryger tidligt ud af kvalifikationen

Kevin Magnussen røg ud i anden runde af kvalifikationen til Formel 1-sæsonens næstsidste grandprix.

For 10. gang i sæsonen var Haas-køreren Romain Grosjean hurtigere end teamkollega Kevin Magnussen i kvalifikationen til et Formel 1-grandprix.

I lørdagens kvalifikation til søndagens grandprix i Brasilien, der er sæsonens næstsidste, røg danskeren ud i anden kvalifikationsrunde i tiden 1 minut og 8,659 sekunder, hvilket rakte til 11.-pladsen.

Grosjean var blandt de ti bedste og kvalificerede sig dermed til tredje kvalifikationsrunde på banen i São Paulo. Her blev han nummer ni.

Dermed skal de to nu ud i den afgørende duel om det indbyrdes kvalifikationsregnskab mellem Haas-kørerne.

Hvis man stiller kørernes resultater i de enkelte kvalifikationer over for hinanden uden at inddrage eventuelle placeringsstraffe, står det nu 10-10 før sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi.

Danskeren var tidligere på sæsonen foran med 9-3, men Grosjean har fået mere fart i bilen på det seneste og indhentet Magnussen.

Ved begge træninger fredag var Romain Grosjean hurtigere end Kevin Magnussen. Men danskeren gik ind til kvalifikationen med selvtillid, efter at han havde mest fart i bilen af de to i sidste træning lørdag.

Efter Q1, der er første runde i kvalifikationen, var Magnussen helt oppe på femtepladsen. Så brød uvejret ellers løs over São Paulo, og Magnussen røg ned i tabellen.

Charles Leclerc (Sauber) sprang op på ottendepladsen med en stærk omgang og pressede danskeren ud af det sjove selskab.

Medmindre flere kørere får placeringsstraffe efter lørdagens kvalifikation, starter Magnussen søndag som nummer ti. 

Red Bulls Daniel Ricciardo havde nemlig fået en straf på fem startplaceringer forud for kvalifikationen, hvor han endte på sjettepladsen.

Kvalifikationen blev vundet af Lewis Hamilton (Mercedes), som satte tiden 1 minut og 7,281 sekunder.

Grandprixet kommer dog ikke til at rykke ved toppen af stillingen.Verdensmesterskabet blev afgjort i Det Mexicanske Grandprix senest, hvor Lewis Hamilton sikrede sig point nok til, at han ikke længere kan indhentes. 

Sebastian Vettel er ligeledes sikker på at ende som nummer to.

Kevin Magnussen sluttede som nummer 15 for to uger siden i Mexico.

Haas-danskeren ligger nummer ni i den samlede VM-stilling med 53 point. Romain Grosjean indtager 13.-pladsen med 31 point.