Formel 1

Ricciardo straffet efter brandslukning: - Jeg kan grine af det

En brand i Mexico koster Red Bull-stjernen Daniel Ricciardo placeringer i det brasilianske grandprix.

En bil stod i flammer under det mexicanske grandprix, og det har haft sine omkostninger. 

Først tvang det føreren, Daniel Ricciardo, til at udgå, og siden har det kostet endnu dyrere. Det viser sig nemlig, at den spray, løbets officials brugte til at slukke branden, har beskadiget australierens Red Bull-racer i en sådan en grad, at en motordel skulle udskiftes.

Det koster en straf på fem placeringer i det brasilianske grandprix, der køres søndag.

- Jeg kan grine af det nu, for det har været en tendens på det sidste, siger Ricciardo selv ifølge Crash.

Red Bull-køreren, der er udgået på grund af mekaniske problemer i seks af de seneste 11 løb, fortæller videre, at han blev ringet op af holdet i sidste uge og gjort opmærksom på problemet. Straffen har derfor haft lidt tid til at bundfælde sig. 

- Hvad skal jeg gøre? Det er ude af mine hænder. Vi må bare få det bedste ud af det, lyder det fra australieren.

Holdchef på Red Bull, Christian Horner, fastslår overfor Autosport, at de officials, der slukkede branden og dermed beskadigede motoren, er uden skyld.

- Det er klart, at marshals er forsigtige, når de ser røg. Der var flammer ud af bilens bagerste del, så du kan ikke skyde skylden på dem. De slukkede bare en brand, konstaterer han.

Daniel Ricciardo er imidlertid ikke den eneste kører, der bliver straffet med fem placeringer i Brasilien. Også Esteban Ocon må affinde sig med at starte langt tilbage.

Ligesom Lewis Hamilton, Lance Stroll og Kevin Magnussen har Force India-køreren udskiftet sin racers gearkasse, men modsat de tre førnævnte er det under seks løb siden, han gjorde det samme.

Derfor er franskmanden blevet sanktioneret, mens konkurrenterne er sluppet for straf forud søndagens grandprix, der køres på Interlagos.