Formel 1

Haas præsenterer endnu en ung testkører

22-årige Pietro Fittipaldi skal teste Haas-raceren i Abu Dhabi.

27. november bliver en stor dag for Pietro Fittipaldi.

Det 22-årige barnebarn af den dobbelte verdensmester Emerson Fittipaldi skal nemlig teste Haas-raceren på Yas Marina-banen i Abu Dhabi. Det skriver det amerikanske team i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget tilfreds med at byde Pietro Fittipaldi velkommen på Haas' Formel 1-team. Vi ser frem til at arbejde med ham, siger holdchef Günther Steiner.

Fittipaldi er allerede i disse dage stødt til teamet for at overvære grandprixet i Brasilien, og han er ligeledes med på sidelinjen i Abu Dhabi, inden han selv skal teste raceren på den arabiske racerbane.

Den nyslåede Haas-testkører skal i aktion på den første af dækproducenten Pirellis to testdage. På andendagen bliver brasilianeren skiftet ud med en schweizisk Formel 2-kører, når 21-årige Louis Delétraz har samme opgave.

Emerson Fittipaldi har senest gjort sig i IndyCar-serien, men nu får han altså mulighed for at vise sig frem på den helt store scene.

- Jeg er ekstremt taknemmelig over at være blevet tildelt rollen som testkører for Haas. Jeg vil gerne takke Gene Haas og Günther Steiner for muligheden, siger den unge racerkører, der har ambitioner om at sikre sig et sæde i Formel 1-klassen i fremtiden.

Også de to faste kørere hos Haas, Romain Grosjean og Kevin Magnussen, deltager ved testkørslen i Abu Dhabi.