Formel 1

Magnussen tangerer karrierens bedste sæson - Hamilton vandt igen

Kevin Magnussen blev nummer ni i Brasiliens grandprix, hvor den nykårede verdensmester Lewis Hamilton vandt.

To point blev det til, da Kevin Magnussen søndag blev nummer ni i det brasilianske grandprix. 

Det betyder, at den danske Haas-kører nu har skrabet 55 point sammen i år og dermed tangerer sin hidtil bedste sæsontotal, der allerede blev sikret i Magnussens første sæson i Formel 1 tilbage i 2014, hvor han kørte for McLaren. 

Danskeren startede som nummer 10 i søndagens grandprix, men kørte sig undervejs en enkelt placering frem og sluttede efter teamkollegaen, Romain Grosjean. 

Løbet blev vundet af Mercedes' nykårede verdensmester Lewis Hamilton, der henviste Red Bulls Max Verstappen og Kimi Raikkonen fra Ferrari til de sekundære placeringer. 

Hamiltons sejr betyder, at Mercedes nu også er sikre på at vinde konstruktørernes verdensmesterskab og dermed vinder begge titler for femte sæson i træk. 

Resultatet fra Brasiliens grandprix

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Max Verstappen (Red Bull)

3. Kimi Raikkonen (Ferrari)

---------------------------------

8. Romain Grosjean (Haas)

9. Kevin Magnussen (Haas)

Sådan forløbet Brasiliens grandprix

Skrevet af Ritzau

Efter at have tabt en enkelt placering i starten fik Kevin Magnussen god fart i bilen, og der gik ikke mange omgange, førend svenske Marcus Ericsson blev sendt ned på 11.-pladsen.

Også Pierre Gasly blev overhalet tidligt i løbet, så danskeren kunne indlede jagten på holdkammerat Grosjean på ottendepladsen.

Mercedes fik en perfekt start, hvor Hamilton og Bottas tog fronten, men Red Bull og Ferrari havde også hurtige biler på banen i São Paulo.

Det gav et tæt løb forrest, hvor der blev overhalet flere gange, og hvor fejlfrie pitstops var en nødvendighed, hvis ikke man ville miste placeringer.

Knap midtvejs havde Kevin Magnussen halet Grosjean ind, og danskeren kom forbi, hvorefter franskmanden straks kørte i pit. Efter første pitstoprunde kom Grosjean dog ud lige foran sin Haas-teamkollega, men begge lå altså i pointene.

Max Verstappen havde rigtig god fart i sin Red Bull og kørte sig i spidsen af løbet, men en tåbelig manøvre i et sving af Esteban Ocon, som Verstappen havde sat med en omgang, sendte Verstappen på en snurretur.

Ocon fik efterfølgende en straf, men det hjalp ikke Red Bull-stjernen, som måtte se Lewis Hamilton snuppe fronten igen.

Briten havde konkurrenterne og især Max Verstappen tæt på sig hele vejen til mål, men Hamilton lavede ingen fejl, og det sikrede ham sejren i et tæt løb.

Magnussen og Grosjean nåede aldrig ud i en duel om ottendepladsen. Det så ud til, at begge var tilfredse med at køre sig i pointene og undgå dumheder.

Det betyder, at Magnussen fortsat er nummer ni i VM-stillingen med nu 55 point, hvor Grosjean med 35 point holder fast i 13.-pladsen.