Formel 1

Formel 1-boss og tidligere verdensmester nedsabler Ocon

Force Indias Esteban Ocon forsøgte en svær overhaling i Brasilien, hvilket fordømmes af markante Formel 1-skikkelser.

Esteban Ocons kørsel i Brasilien bliver heftigt kritiseret efter søndagens grandprix.

Den franske Force India-kører forsøgte midtvejs at passere den - på det tidspunkt - førende Max Verstappen. Men det, der skulle have været en gnidningsfri overhaling, endte med at sende Verstappen i rotation om sig selv, og det kostede førerpositionen. 

- Det er sket mange gange før, men selvfølgelig skal det gøres sikkert - altså klart og absolut uden kamp. Du skal ikke kæmpe for at komme forbi, siger løbsdirektør Charlie Whiting om Ocons overhalingsforsøg til Autosport

- Det var uheldigt og fuldstændig uacceptabelt, at han besluttede sig for at gøre det.

- Pinligt og latterligt

Af samme opfattelse er verdensmesteren i Formel 1 anno 1997.

- Ocon er pinlig. Det var latterligt, og det værste er, at alle har set, hvad der skete, og han undskyldte ikke engang over radioen, lyder det fra Jacques Villeneuve, der uddyber:

- Du har ikke lov til at sætte den førende kører på spil. Overhovedet ikke. Du gør ikke noget risikabelt, som den anden kører kan tabe tid på.

Modsat havde Villeneuve fuld forståelse for Max Verstappen på trods af, at Red Bull-køreren skubbede Ocon i frustration og blev straffet efter løbet.

- Jeg synes, hans reaktion var meget behersket. Han slog ham ikke engang. Vi vil have følelser fra de her gladiatorer, og det var godt at se. 

Se Verstappen skubbe Ocon i en video på Formel 1's Facebookside.

Slap heldigt

Ikke overraskende tog også teamchefen på Red Bull Max Verstappens parti i sagen. 

- Det kostede ham en grandprix-sejr. Han har kørt sit hjerte ud i en beskadiget bil. Jeg synes, Max' reaktion var i orden, siger Christian Horner, der mener, Ocon skal være lettet over Verstappens reaktion. 

- For at være ærlig var Esteban heldig at slippe med et skub. Følelserne var ved at koge over. 

Max Verstappens snurretur betød i sidste ende, at verdensmesteren Lewis Hamilton vandt det brasilianske grandprix. Mercedes-køreren var heller ikke sen til at tage Force India-kollegaen Ocon i forsvar.

- Jeg synes kun, det var fair, at han forsøgte at komme fri af situationen, sagde han, da sejren var i hus.

Esteban Ocon skulle holde stille i 10 sekunder under grandprixet som straf for det fejlslagne overhalingsforsøg, og han sluttede på en 15.-plads, mens Max Verstappen blev nummer to.