Formel 1

Hamilton måtte kæmpe - motor var én omgang fra at gå i stykker

Lewis Hamilton balancerede på grænsen til fiasko, da han søndag kørte efter sejren i Brasilien. Hans motor var nemlig ved at gå i stykker.

Britiske Lewis Hamilton måtte kæmpe særdeles hårdt for at tage sejren i det brasilianske grandprix.

Mercedes-køreren tog fronten fra start, men måtte senere se sig overhalet af Red Bulls Max Verstappen. Verstappen endte dog også med at tabe førstepladsen, da han kørte sammen med Esteban Ocon.

Men selvom Hamilton generobrede fronten af løbet, måtte han stadig kæmpe for at komme hele vejen til målstregen. Hans motor havde nemlig store problemer.

- Vi havde folk i pitten, og så har vi dem tilbage på basen. Jeg havde omkring 10 radiokanaler åbne, og fra hvad jeg kunne høre på en af kanalerne, så ville motoren gå i stykker på den næste omgang, siger Mercedes' chef, Toto Wollf, ifølge Autosport.

- Derefter skruede jeg op for volumen og sagde: ”Undskyld, hvad?” Der var så massive problemer med motoren, at den ikke kunne køre meget mere.

Lewis Hamilton fortalte, at han godt kunne mærke, at der var noget galt med raceren, men at han har så stor erfaring med den, at han vidste, hvordan han skulle køre.

- Jeg kunne mærke det. Jeg kender motoren ud og ind, så jeg fokuserede bare på løbet og brugte gassen lidt mindre. I de 10 sidste omgang råbte jeg bare inde i bilen, og det lykkedes at komme i mål, sagde Hamilton efter løbet.

Wolff indrømmede, at han var overrasket over, at bilen gennemførte løbet. Men hurtigt arbejde i pitten og få justeringer sikrede, at Lewis Hamilton kunne blive foran Max Verstappen og tage sejren i det brasilianske grandprix.

- Det var udstødningen, der var ved at fejle, og vi overskred alle temperatur-målinger. De forsøgte at løse det ved at skrue det hele ned, men temperaturen var stadig høje. Det var helt forfærdeligt.

- Det løb var et mareridt, indtil det ternede flag kom, og alt gik op i en højere enhed, siger Toto Wolff.