Formel 1

Verstappen forklarer, hvorfor han skubbede Ocon

Ifølge Max Verstappen opførte Esteban Ocon sig flabet, da han konfronterede Force India-køreren efter grandprixet i Brasilien.

Max Verstappen skubbede Force Indias Esteban Ocon efter det brasilianske grandprix.

I et interview med Peptalk mandag aften på den hollandske tv-kanal Ziggo Sport forklarede Red Bull-køreren, hvordan det kom så vidt.

- Jeg spurgte ham, hvordan det kunne ske, og han svarede øjeblikkeligt: "Jeg var hurtigere end dig" med et stort smil på læben. 

- Jeg forsøgte at være så positiv som muligt over for mekanikerne, men den her andenplads føles ikke rigtig. Og så mødte jeg en som ham, der ikke engang undskyldte, men reagerede helt modsat, lød det fra den 21-årige hollænder. 

Dialogen førte altså til, at Verstappen skubbede franskmanden. En handling Formel 1-arrangørerne siden straffede med to dages samfundstjeneste

Klippet kan ses på Formel 1's officielle Twitter-profil her.

Et grusomt øjeblik

Årsagen til sammenstødet var en hændelse midtvejs i Brasiliens grandprix, hvor Esteban Ocon forsøgte at passere den - på det tidspunkt - førende Max Verstappen.

Men det, der skulle have været en gnidningsfri overhaling, endte med at sende Verstappen i rotation om sig selv, og så gled førerpositionen hollænderen af hænde.

Ocons kørsel i situationen er siden blevet kritiseret af både Formel 1's løbsdirektør Charlie Whiting og den tidligere verdensmester Jacques Villeneuve. Selv hæftede han sig ved Verstappens reaktion efter løbet.

- Jeg var virkelig overrasket over Max' opførsel efterfølgende. FIA (den internationale motorsportsunion, red.) var nødt til at stoppe ham fra at være voldelig. Han skubbede og ville slå mig, og det er ikke professionelt, sagde Esteban Ocon ifølge BBC.

Franskmanden møder opbakning fra Formel 1-boss Ross Brawn.

- Max luftede sin vrede i parc fermé (indhegnet område, hvor kørerne opholder sig efter løbet, red.) ved at have fysisk kontakt med Ocon. Det var ikke noget kønt syn, og selvom det er forståeligt, er det selvfølgelig ikke forsvarligt, fastlår han over for Autosport

- Det var et grusomt øjeblik. Max er stadig ikke i stand til at kontrollere sine følelser i de situationer. Han har gjort enorme fremskridt i sin karriere, men det her er et vigtigt næste skridt.

Esteban Ocon skulle holde stille i 10 sekunder under grandprixet som straf for det fejlslagne overhalingsforsøg. Han sluttede på en 15.-plads, mens Max Verstappen aldrig kom forbi verdensmesteren Lewis Hamilton, der vandt i Brasilien.