Formel 1

Hamiltons største øjeblik hos Mercedes var ikke, da han sikrede VM-titlen

Med sejren i weekenden i Brasilien var Lewis Hamilton med til at sikre Mercedes konstruktørernes mesterskab. Ricardo Moraes / Ritzau Scanpix

Lewis Hamiltons mange point har medvirket til, at Mercedes er sikker på konstruktørernes VM-titel for femte år i træk.

Med en fjerdeplads i det mexicanske grandprix den 28. oktober sikrede britiske Lewis Hamilton sig for femte gang i karrieren titlen som Formel 1-verdensmester.

I det efterfølgende grandprix, den 11. november i Brasilien, slog briten sin suverænitet fast med endnu en sejr, og den var med til sikre hans team, Mercedes, konstruktørernes mesterskab for femte år i træk.

Sejren og reaktionen i Mercedes-garagen var faktisk mere speciel for Hamilton end den personlige VM-titel.

- Jeg tror, det var mit største øjeblik hos det her hold. Jeg har aldrig set folk så glade før, siger Lewis Hamilton til The Guardian.

- Vi har været sammen i lang, lang tid, og jeg håbede, de kunne føle det samme som mig. Jeg så det, vi delte det (øjeblikket, red.), og det vil jeg huske resten af mit liv.

Lewis Hamilton kom til Mercedes i 2013, hvor han har vundet fire af sine fem VM-titler og i øvrigt 51 grandprixer.

Aldrig sket uden Hamilton

Siden 2014 har Mercedes været fuldstændigt suveræne i Formel 1, og i det har Lewis Hamilton en stor del af æren, mener teamchef Toto Wolff.

- Han er en exceptionel kører, et utroligt menneske, og han har været en uundværlig del af holdet, siger han til The Guardian.

- Mange har bidraget til succesen, men det var selvfølgelig aldrig sket uden ham.

Lewis Hamilton blev verdensmester første gang i 2008, hvor han kørte for McLaren. Siden er det blevet til sejre i 2014, 2015, 2017 og 2018.

I 2016 var det teamkammeraten Nico Rosberg, der blev verdensmester.

Hamilton står noteret for i alt 72 grandprixsejre og 133 podiepladser.