Formel 1

Magnussen har 'virkelig stor respekt' for Alonso trods kontroverser

Kevin Magnussen bærer ikke nag overfor Fernando Alonso. Nelson Almeida / Ritzau Scanpix

Der er ikke ondt blod mellem Kevin Magnussen og Fernando Alonso, selvom de to har været på kant i løbet af sæsonen.

Kevin Magnussen og Fernando Alonso lignede ikke ligefrem slyngveninder under det italienske grandprix.

Alligevel er den danske Haas-kører fuld af benovelse for sin spanske rival. 

- Min respekt for Fernando som kører er virkelig stor. Der er ingen tvivl om, at han er en af de bedste, siger Magnussen til motorsportsmediet Crash.

- Selvom vi har haft nogle hårde kampe og et par diskussioner, har min respekt for ham ikke lidt skade.

Senest var den gal i Italien, hvor den 37-årige McLaren-kører kolliderede med Kevin Magnussen under kvalifikationen. Det fik den danske Haas-kører til at sige, han glæder sig til Alonsos karrierestop.

- Det er to kørere, der er lidt den samme type. De er meget hårde ude på banen, så dét alene gør, at de tit kommer i karambolage, vurderede TV 2 SPORTs motorsportsreporter, Jacob Hammerholt, dengang.

- Alonso føler sig måske hævet over andre og forventer, at en yngre kører som Magnussen skal give plads. Det har han ikke tænkt sig. Han giver ham den samme medicin, og derfor ser vi ofte sammenstød mellem de to.

Respektløst 

Tidligere i år har Magnussen og Alonso været på kant i England, og sidste år var den gal i Singapore.

Efter det italienske grandprix var Kevin Magnussen langt fra så tolerant som nu.

- Han kom hen til mig efter kvalifikationen og grinte mig op i ansigtet. Det er direkte respektløst. Han tror bogstaveligt talt, han er en gud. Det er ret underholdende, sagde han ifølge Motorsport.com.

Efter sæsonens sidste grandprix, der bliver kørt næste weekend, slipper Kevin Magnussen endegyldigt for at kæmpe mod den dobbelte verdensmester. Fernando Alonso har nemlig annonceret, at løbet i Abu Dhabi bliver hans sidste i Formel 1.