Formel 1

- Mange af de ting, der kunne gå galt, er gået galt, siger Kevin Magnussen

Kevin Magnussen mener ikke, Haas har fået det optimale ud af sæsonen.  Andy Hone / Motorsport Images
Tel: +44(0)20 8267 3000
email: info@motorsportimages.com

Selvom Haas har haft den bedste sæson nogensinde, så mener holdets danske kører Kevin Magnussen, at det kunne være blevet til mere.

Formel 1-sæsonen nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. 

Og når Kevin Magnussen og Romain Grosjean om en uge parkerer Haas-bilerne i garagen efter årets sidste løb på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, så kan det amerikanske hold se tilbage på den bedste sæson i holdets tre år lange levetid. 

Jeg mener, vi har haft mange forskellige udfordringer at håndtere

Kevin Magnussen

90 point er det blevet til inden sæsonens 21. og sidste løb, men det kunne være blevet til flere, hvis Haas-holdet havde været forskånet for uheld, vurderer danske Magnussen. 

- Jeg føler ikke, der har været ét gennemgående problem. Jeg mener, vi har haft mange forskellige udfordringer at håndtere. Det har været temaet i år. Mange af de ting, der kunne gå galt, er gået galt, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse.  

- Vi har ikke haft marginalerne på vores side i år. Vi har haft mange ting, der tippede over på den forkerte side til vores ulempe. Nogle gange har man sådan nogle sæsoner. Men generelt har vi været stærke i år, men vi har bare misset nogle muligheder, siger danskeren videre. 

Allerede i sæsonens første løb blev det amerikanske hold ramt af uheld, da begge biler måtte udgå af det australske grandprix efter to store fejl under et pitstop. 

Derudover har holdet flere gange i løbet af sæsonen været ramt af forskellige tekniske udfordringer og en række selvforskyldte uheld, der har forhindret holdet i at leve op til målet om at være 'best of the rest'. 

Holdet har potentiale til mere 

Kevin Magnussen har i løbet af sæsonen scoret 55 point, hvilket er 20 point flere end teamkollegaen Romain Grosjean. De 55 point placerer danskeren på en niendeplads i den individuelle VM-stilling. 

- Jeg mener, at 55 point er godt for et midterhold, men jeg mener stadig, at der var potentiale til mere i år. Det er både godt og skidt, siger Kevin Magnussen. 

- Det er godt, fordi vi har vist, at vi har et potentiale på holdet til at gøre mere, men det er selvfølgelig altid skuffende, at man ikke får alt det ud af bilen, som man kunne. Vi lærer som et hold, og næste år har vi endnu mere erfaring. 

De 90 point, som Haas har scoret i sæsonens løb, placerer holdet på en femteplads i konstruktørernes VM-stilling, hvor Mercedes allerede har sikret sig titlen.