Formel 1

Magnussen jubler over pointrekord: - Jeg er landet et godt sted

Kevin Magnussen blev nummer 10 i sæsonens sidste Formel 1-grandprix, og dermed sikrede danskeren sig karrierens bedste sæson.

To uheld i afslutningen af sæsonens sidste grandprix skulle vise sig at blive Kevin Magnussens held. 

Toro Rossos Pierre Gasly og Esteban Ocon fra Racing Point Force India udgik begge med motorproblemer, og dermed endte Magnussen på en 10.-plads og scorede et enkelt point til VM-stillingen. 

Det ene point betyder, at den danske Haas-kører ender på 56 point i denne sæson og dermed overgår sin hidtil bedste sæsontotal fra 2014, hvor han sluttede på 55 point. 

- Jeg er glad for den her sæson. Det er den bedste sæson, jeg har haft pointmæssigt, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Kevin Magnussen har nu kørt to sæsoner for Haas, og tidligere på sæsonen forlængede den 26-årige dansker sin kontrakt med det amerikanske hold i yderligere to år. 

- Jeg føler, jeg er blevet en bedre racerkører og landet et godt sted i Formel 1, hvor jeg bliver i noget tid og forhåbentligt udvikler mig endnu mere, siger Kevin Magnussen. 

Danskeren sluttede søndagens løb en enkelt placering efter Romain Grosjean, og over for TV3+ fortæller Magnussen, at han forsøgte at angribe sin teamkollega, men at det ikke kunne lade sig gøre. 

Dermed slutter Romain Grosjean sæsonen på 37 point, hvilket er 19 færre end Kevin Magnussen. 

Løbet på Yas Marina Circuit blev vundet af Mercedes' nykårede verdensmester Lewis Hamilton, der henviste Ferraris Sebastian Vettel og Max Verstappen fra Red Bull til de sekundære placeringer.