Formel 1

Magnussen ryger otte pladser ned på liste, men er bedre end Grosjean

Kevin Magnussen bliver vurderet som den 48. bedste racerkører i verden på Autosports rangliste for året, der er gået.

På tværs af discipliner i motorsport lige fra Formel 1 til rally er Kevin Magnussen nummer 48 i verden til at trykke speederen i bund - otte pladser dårligere, end han blev rangeret sidste år.

Det mener det anerkendte engelske motorsportsmedie Autosport, der her ved slutningen af året gør status og har rangeret de 50 bedste kørere inden for motorsport.

I sin Haas-racer har Kevin Magnussen i år slået sin egen pointrekord i Formel 1, men alligevel bliver det til et fald på listen. Danskeren kan dog trøste sig med, at han er rangeret over sin teamkollega, Romain Grosjean, der indtager pladsen som nummer 49.

Men ifølge Haas' chefingeniør Ayao Komatsu kan danskeren forbedre sig:

- Han var meget glad i starten af sæsonen. Når han er komfortabel, og han er glad for bilen, er han fantastisk. Tag for eksempelvis Hockenheim. Her var han top-5, kørte godt, lavede ingen fejl, så langt foran. Men så begyndte der at falde noget regn, og det er her, hvor han ikke er så god til at tilpasse sig. Så lavede han fejl og tabte positioner. Han overtænker de her situationer, siger han.

Derfor mener Ayao Komatsu, at vinterens løbspause kommer belejligt for Kevin Magnussen, der til næste sæson kan se frem til at køre sin tredje sæson for Haas.

- Kevin har brug for at starte forfra næste sæson for at få sin selvtillid og sin stabilitet tilbage. Så er han god. Den form for ro er noget, han har brug for. Men det ved han, og vi arbejder på det sammen med ham, siger han.

Vil på podiet

Motorsportsmediet fremhæver, at Kevin Magnussen var bedre end Romain Grosjean i den første halvdel af sæsonen, men Autosport understreger også, at danskeren haltede efter i den anden halvdel af sæsonen, selvom han gav Grosjean god modstand.

- Medmindre du kæmper for at sejre og for mesterskaber, bliver det aldrig fantastisk. Det frustrerer mig. Det er ikke så spændende at kæmpe for at være bedst blandt de næstbedste. Jeg har næsten glemt, hvordan det føles at være på et podium. Eller i en poleposition. Eller vinde et mesterskab for det er så lang tid siden, jeg har haft chancen, siger Kevin Magnussen til Autosport.

Danskeren får mulighed for at vise sig frem igen 17. marts, når han og de andre kørere speeder op til Australiens grandprix, der er 2019-sæsonens første.