Formel 1

Alonso hyldes på prestigefyldt liste efter at have ydmyget teamkollega

Autosport har kåret Fernando Alonso som årets næstbedste kører på tværs af alle motorsportens klasser, hvor han kun bliver overgået af Lewis Hamilton.

Fernando Alonso måtte i den forgangne sæson spejde langt efter topresultaterne i Formel 1. 

Men det var ikke på grund af de manglende kørerevner, vurderer motorsportsmediet Autosport. På listen over sæsonens 50 bedste kørere på tværs af alle klasse, har de således placeret spanieren på en andenplads - kun overgået af verdensmesteren Lewis Hamilton. 

Jo sværere bilerne har været, jo mere har han haft taget på sin teamkollega

Andrea Stella

Mediet fremhæver Fernando Alonsos enorme overtag i den interne duel hos McLaren, hvor spanieren i den netop overståede sæson endte foran teamkollega Stoffel Vandoorne i samtlige 21 kvalifikationer. 

Selvom det er et voldsomt tal, så kommer det ikke bag på Fernando Alonsos tidligere løbsingeniør Andrea Stella. 

- Jeg har ofte set, hvordan Fernando arbejder med besværlige biler. Jo sværere bilerne har været, jo mere har han haft taget på sin teamkollega. Og jeg vil kategorisere bilen i år som en svær bil, siger italieneren. 

Andrea Stella sammenligner Alonsos flotte sæson med spanierens tid hos storholdet Ferrari fra 2010 til 2014, hvor han tre gange blev nummer to i VM-stillingen. 

- Ferrarien i 2014 og endda også i 2012, der var så tæt på at blive verdensmester, var ikke nemme biler. Så det er ikke overraskende, at Fernando gør det med en besværlig bil, siger Andrea Stella.

Fernando Alonso, der i august meddelte sit stop i Formel 1, scorede i sæsonens løb 50 point, hvilket placerede ham på en 11.-plads i den individuelle VM-stilling. 

Udover sæsonens 21 grandprixer i Formel 1 fik Fernando Alonso også muligheden for at repræsentere Toyota i blandt andet Le Mans, hvor han sammen med Kazuki Nakajima og Sébastien Buemi strøg til tops. 

For nylig blev det annonceret, at Fernando Alonso også i 2019 vil være på lønningslisten hos McLaren, hvor han fremover skal udfylde rollen som testkører og rådgiver for holdets to nye kørere, Carlos Sainz Jr. og Lando Norris. 

Kevin Magnussen blev nummer 48 på listen - én plads foran Haas-kollegaen Romain Grosjean. Ingen andre danskere fandt vej til den prestigefyldte liste.