Formel 1

Dansk Formel 1-mekaniker headhuntet af Mercedes

26-årige Emilie Rath har landet lidt af en drømmeaftale i Formel 1. Mercedes vil gøre hende til hovedmekaniker på en af motorerne.

Emilie Rath har fart på i Formel 1, selvom hun ikke sidder bag rattet.

Efter et år som supportmekaniker hos Force India er hun blevet headhuntet af det mest succesrige team de seneste år: Mercedes. Til januar begynder hun i Mercedes’ motorafdeling, Mercedes AMG High Performance Powertrains, skriver Ekstra Bladet.

Det er faldet på plads, efter teamet kontaktede hende i slutningen af 2018-sæsonen. I første omgang betyder aftalen en pause fra paddocken, da hun skal igennem mellem 6 og 24 måneders oplæring, men derefter får hun dog en særdeles betydningsfuld rolle.

- Jeg bliver hovedmekaniker på en af motorerne. Det kan være hos Mercedes hos enten Hamilton eller Bottas, eller det kan være Force India eller Williams. Her får jeg tildelt en kører, hvis motor jeg står for, forklarer hun til avisen.

Emilie Rath flyttede til England for at blive motorsportsmekaniker på fuld tid i januar 2016. Siden er det gået stærkt, og i 2018 gennemførte hun sin første sæson som mekaniker i motorsportens fineste klasse.

TV 2 SPORT mødte Emilie Rath i 2016, da hun stadig var andenmekaniker på en GP3-bil hos det britiske team Arden. Dengang fortalte hun, at hun ikke har tålmodighed til at vente på, at det bliver hendes tur i det normale mekanikerhierarki. Fra Arden gik turen til Force India via Manor.

Den begrænsede tålmodighed er også en af årsagerne til, at hun overhovedet blev mekaniker.

- Jeg skal bare være der, hvor det sker. Jeg kan godt lide at blive beskidt, og jeg kan godt lide at bruge mine hænder. Jeg har for meget krudt i røven til at blive racerkører eller at være ingeniør. At være mekaniker og lave det beskidte arbejde passer bare bedst til mig, fortalte Emilie Rath dengang.