Formel 1

- Jeg kunne også blive mester i Hamiltons bil, siger konkurrent

Ifølge Max Verstappen kunne flere andre kørere i Formel 1 også vinde mesterskabet, hvis de sad i Hamiltons racer.

Der er ingen over og inden ved siden af Lewis Hamilton i det nuværende Formel 1-felt målt på verdensmesterskaber og grandprix-sejre.

I 2018 vandt Hamilton sit femte mesterskab, der samtidig var hans fjerde titel i bare fem sæsoner hos Mercedes. Særligt siden Formel 1-bilernes skifte i 2014 fra V8 til en ny V6-motor, der blandt andet betød strengere brændstofregler, har Hamilton domineret med 51 sejre i de hidtil 100 grandprixer.

Når jeg tænker på min egen karriere, er det ikke belejligt at sidde ved siden af Hamilton eller Vettel lige nu

Max Verstappen

Ifølge Red Bulls Max Verstappen skyldes dominansen dog Mercedes-bilen og ikke Hamilton som skører, og han mener, at han og flere andre kørere lige så vel kunne have løftet Formel 1-pokalen, hvis de sad med et Mercedes-logo på dragten. 

- Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo og jeg selv kunne lige så nemt være blevet mester med sådan en bil. 

- Når jeg ser optagelser fra bilen, tror jeg ikke engang, at Mercedes pressede speederen helt i bund i mange af løbene, fortæller Verstappen ifølge Planet F1.

Kan blive mester med Red Bull

Som 18-årig blev Max Verstappen i 2015 den yngste debutant nogensinde i Formel 1, og han har siden stået øverst på podiet fem gange.

Sidste år forsøgte Mercedes at hente hollænderen, selvom han også afviste dem til fordel for Red Bull som ungdomskører. 

Men heller ikke på øverste niveau var Verstappen meget for idéen. 

- Når jeg tænker på min egen karriere, er det ikke belejligt at sidde ved siden af Hamilton eller Vettel lige nu, selvom jeg absolut havde gjort det, hvis jeg ikke havde noget andet valg.

- Jeg tror, at jeg kan blive mester med Red Bull, så længe vi har sat det hele godt nok sammen, fortæller han. 

Max Verstappen sluttede 2018-sæsonen som nummer fire, 159 point bag Lewis Hamilton.

Kun den tidligere Ferrari-stjerne Michael Schumacher har vundet flere Formel 1-mesterskaber end Hamilton med syv af slagsen.