Formel 1

Haas-chef ser 'ingen mening' i at blive lang tid i Formel 1 uden ændringer

Haas-teamchef Günther Steiner. Haas F1 Team

Hvis Formel 1 ikke ændrer sig markant inden for de næste par år, så ser Haas' teamchef, Günther Steiner, ingen fremtid i motorsportens kongeklasse.

Forberedelserne til den kommende Formel 1-sæson er i fuld gang. 

Men som tilfældet har været i efterhånden mange år, så er det kun ganske få hold, der kan forberede sig på at køre med om sejrene i de 21 løb, som kalenderen består af. 

Og det ærgrer Haas' teamchef, Günther Steiner, der efterlyser markante ændringer inden for den nærmeste fremtid. 

- Jeg tror, det kan gå an i et par år, men ikke i det lange løb. Det bliver for gammelt. Hvis der ikke sker ændringer, så ser jeg ingen mening i at blive i det, siger Günther Steiner til Autosport

- Hvorfor skulle jeg spilde mit liv på at arbejde benhårdt dag og nat og flyve til 21 lande rundt om i verden og vide, at jeg kun kan gøre det samme, som jeg gjorde sidste år, spørger teamchefen. 

Haas, der har danske Kevin Magnussen på holdet, er med bare tre år på bagen det yngste hold i Formel 1. Amerikanerne har allerede gjort store fremskridt i motorsportens kongeklasse, hvor de i den forgangne sæson blev nummer fem i konstruktørernes mesterskab. 

Selvom det umiddelbart kan lyde som et fint resultat, så måtte holdet erkende, at de med deres 93 point var over 300 point dårligere end Red Bull, der blev nummer tre. 

Den store afstand mellem de tre bedste hold, der udover Red Bull også består af Ferrari og Mercedes, er årsagen til, at Günther Steiner og flere andre hold nu ønsker ændringer. 

Formel 1's ejere, Liberty Media, har allerede varslet markante ændringer fra 2021-sæsonen, hvor det forventes, at et budget-loft vil blive indført. Men der er endnu ikke blevet truffet en endelig afgørelse. 

Den kommende sæson i Formel 1 begynder den 17. marts i Melbourne, hvor Albert Park vil lægge asfalt til det australske grandprix.