Formel 1-hold skifter navn

16x9
Alfa Romeo Sauber kommer i den kommende sæson til at hedde Alfa Romeo Racing. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Alfa Romeo Sauber F1 Team vil fra den kommende sæson gå under navnet Alfa Romeo Racing.

Formel 1-fans skal i den kommende sæson ikke kun koncentrere sig om nye kørere, men også nye holdnavne. 

Fredag annoncerede holdet, der i 2018 gik under navnet Alfa Romeo Sauber F1 Team, i en pressemeddelelse, at de fremover kommer til at gå under navnet Alfa Romeo Racing. 

Ændringen kommer et år efter, at Alfa Romeo indgik et samarbejde med Sauber, der allerede havde et hold i motorsportens kongeklasse. 

- Efter vi indgik et samarbejde med titelsponsoren Alfa Romeo i 2018, har vores hold gjort fantastiske fremskridt på den tekniske, kommercielle og sportslige side. Det har givet os et boost af motivation for alle medlemmer på holdet, siger holdets teamchef, Frederic Vasseur. 

I pressemeddelelsen fremgår det, at Saubers rolle forbliver uændret, og det derfor fortsat er dem, der både ejer og kontrollerer mandskabet. 

Holdet, der har hovedsæde i Schweiz, blev sidste sæson nummer otte i konstruktørernes mesterskab, hvilket er bedre end de to forgangne sæsoner, hvor de blev nummer 10. 

Og efter de i september annoncerede, at de den tidligere verdensmester Kimi Raikkonen skal køre for holdet i år, er de optimistiske for, at de kan tage et yderligere spring i VM-stillingen. 

- Tag ikke fejl. Med Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi på den ene side af pitvæggen og Alfa Romeo og Sauber på den anden, er vi her for at konkurrere, siger Michael Manley, der er direktør i selskabet bag Alfa Romeo, FCA. 

Alfa Romeo er ikke det eneste hold, der fra den kommende sæson får nyt navn. Også Kevin Magnussens hold, Haas, skifter navn, efter energidrikproducenten Rich Energy er blevet sponsor. Holdet vil fremover blive kendt som Rich Energy Haas F1 Team

Formel 1-kalenderen
De vigtigste datoer i 2019-sæsonen.