Formel 1

Magnussen ser frem til ændringer: - Det er slet ikke sjovt

Danske Kevin Magnussen håber på ændringer i Formel 1, så mindre hold også kan køre med om sejrene.

Kevin Magnussen og hans hold, Haas, er allerede i fuld gang med forberedelserne frem mod den kommende sæson.

Men det amerikanske hold forbereder sig næppe på at skulle køre med om sejrene i sæsonens løb, hvor storholdene Mercedes, Ferrari og Red Bull igen forventes at få en dominerende rolle. Det er i stedet sekundære placeringer, der er i fokus.

Hvis du havde fortalt mig som barn, at jeg en dag ville være tilfreds med en syvendeplads, ville jeg have dræbt mig selv

Kevin Magnussen

Danskeren skal forsøge at forbedre sidste sæsons niendeplads i den individuelle VM-stilling, hvor han i lang tid kæmpede med om syvendepladsen. En ærgerlig udvikling, mener 26-årige Magnussen.

- Min mentalitet er så langt fra den, som jeg troede, jeg ville have. Den del stinker virkelig. Det er slet ikke sjovt. Men det er stadig Formel 1, og det er stadig en fornøjelse at passe mit arbejde, men selvfølgelig ser jeg frem til den dag, hvor der sker en ændring, siger Kevin Magnussen til ESPN.

- Hvis du havde fortalt mig som barn, at jeg en dag ville være tilfreds med en syvendeplads, ville jeg have dræbt mig selv. Men sådan er det, siger danskeren videre med et grin.

I den forgangne sæson blev Haas med deres 93 point nummer fem i konstruktørernes mesterskab, men var over 300 point fra Red Bull, der blev nummer tre - og i sagens natur endnu længere fra de to bedste hold, Mercedes og Ferrari.

Haas' bedste resultat i 2018 var Romain Grosjeans fjerdeplads i Østrig. Faktisk skete det kun én gang, at et hold udover de tre store endte på podiet. Det var Force India, da Sergio Perez i Aserbajdsjan udnyttede en lang række uheld til at blive nummer tre.

- Det ville være godt, hvis små hold som Haas havde en mulighed for at vinde en gang imellem, få en podieplads et par gange om året og have noget at kæmpe for. Alene det faktum, at man går ind til weekenderne, og du ikke engang tænker på podiet. Du har det ikke engang i tankerne, siger Kevin Magnussen.

Danskeren har noget at klamre sit håb til. Formel 1's ejere, Liberty Media, har fra 2021-sæsonen varslet markante ændringer i motorsportens kongeklasse, hvor blandt andet et budgetloft i øjeblikket er på tegnebrættet. Men der er endnu ikke blevet meldt noget officielt ud.

Årets sæson begynder 17. marts, når Albert Park i Melbourne lægger asfalt til Australiens grandprix.