'Latterlig' regel diskvalificerede Magnussen - nu håber han på ændringer

16x9
Kevin Magnussen var torsdag i London, hvor Rich Energy Haas' racer til den kommende sæson blev præsenteret. Foto: John Sibley / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen håber ikke, at han også i den kommende sæson skal tænke for meget på at spare på brændstoffet.

170 gram brændstof blev afgørende for Kevin Magnussen i det amerikanske Formel 1-grandprix i den forgangne sæson. 

Det var nemlig, hvad den danske Rich Energy Haas-kører brugte for meget i forhold til de tilladte 105 kilo, man maksimalt må bruge under et løb. Overskridelsen resulterede i en dansk diskvalificering på Circuit of the Americas. 

Jeg mener, at den måde, vi skulle spare brændstof på et par gange i sidste sæson, var en joke

Kevin Magnussen

Til den kommende sæson er det maksimale forbrug hævet til 110 kilo, og det håber Kevin Magnussen er nok. 

- Det mest frustrerende er, hvis man er nødt til at spare for meget på brændstoffet. Det er fint at spare en smule, for det har man altid gjort i Formel 1, men jeg mener, at den måde, vi skulle spare brændstof på et par gange i sidste sæson, var en joke, siger danskeren til Autosport

Kevin Magnussen langer også ud efter dækkene, hvor han kalder det "meget frustrerende", at de i Mexico havde så store problemer med deres dæk, at de på en omgang kørte otte sekunder langsommere, end de kunne gøre på et nyt sæt. 

- At håndtere det på de ekstreme og latterlige måder, som vi skulle gøre det et par gange - både med brændstof og vores dæk - er en smule dumt. Jeg håber, situationen er ændret, siger Kevin Magnussen. 

At Kevin Magnussen blev diskvalificeret betød, at danskeren blev frataget de to point til VM-stillingen, som han havde fået på grund af sin niendeplads i det amerikanske grandprix. 

Glæder sig over 'vred' racer

Kevin Magnussen kan allerede nu begynde at vænne sig til en række ændringer. Torsdag præsenterede hans hold, der nu hedder Rich Energy Haas, holdets racer i den kommende sæson. En racer, der har fået farverne guld og sort.  

Rich Energy Haas løftede torsdag sløret for holdets bil til 2019-sæsonen.
Rich Energy Haas løftede torsdag sløret for holdets bil til 2019-sæsonen. Foto: Neil Hall / Ritzau Scanpix

Og det er umiddelbart en ændring, der passer Magnussen godt. 

- Den er ret fed, er den ikke? Den ser hurtig ud. Den ser vred ud, sagde Kevin Magnussen ved præsentationen, hvor han også fortalte, at han ser frem til de kommende tests, der finder sted i Barcelona senere på måneden. 

- Det bliver spændende at få den testet og få føling med bilen. Det er her, man får de første idéer om, hvorvidt bilen vil være hurtig eller ej. Jeg er spændt og ser frem til det, lød det fra danskeren. 

Årets Formel 1-sæson begynder den 17. marts, når Albert Park i Melbourne lægger asfalt til det australske grandprix. 

Formel 1-kalenderen
De vigtigste datoer i 2019-sæsonen.