Haas-sponsor kritiserer rival efter kikset handel

16x9
Rich Energy-direktøren, William Storey, er ikke tilfreds med konkurrenten Force India. Foto: Neil Hall / Ritzau Scanpix

Ejeren af Rich Energy, William Storey, kritiserer, at Force India-holdet ikke blev solgt til højestbydende, men i stedet gik til Lawrence Stroll.

Forud for 2019-sæsonen har Kevin Magnussens Haas-team indgået en sponsoraftale med energidrikproducenten Rich Energy.

Holdet kommer derfor til at hedde Rich Energy Haas i 2019, men det kunne meget vel have været konkurrenten Force India, der havde fået glæde af William Storeys millioner.

- Force India var et køb, hvor Haas er et navnesponsorat, så det var forskellige aftaler. Men vi var ikke imponeret over det, der skete med Force India. (Lawrence, red.) Stroll havde det tredjehøjeste bud, og det er altid lidt komplekst, når det tredjehøjeste bud vinder. Men det åbnede så døren for nye muligheder, og vi er virkelig glade for Haas. Vi har fået en meget bedre aftale, end vi kunne have fået med Force India, siger William Storey til TV 3 SPORT.

Lawrence Stroll, der er far til Formel 1-køreren Lance Stroll, stod i spidsen for den investorkreds, der reddede Force India økonomisk.

William Storey ærgrer sig dog ikke over, at det i stedet blev hos Haas, at han måtte lægge sit sponsorat.

- Vi valgte Haas, fordi det var det bedst drevede hold i gridden, og vi følte de var den perfekte partner for os. De har to fantastiske verdensklassekørere, forklarer direktøren i Rich Energy.

Årets første løb køres i Melbourne 17. marts, når Albert Park lægger asfalt til det australske grandprix.