Formel 1

Ændringer rykker ikke ved stillingen i Formel 1, spår Grosjean

Romain Grosjean forventer endnu en sæson, hvor top-3 er givet på forhånd.  Neil Hall / Ritzau Scanpix

Haas-køreren Romain Grosjean mener ikke, at nye ændringer er nok til at vælte Mercedes, Ferrari og Red Bull af top 3-tronen i Formel 1.

Forberedelserne frem mod den nye Formel 1-sæson er i fuld gang hos Haas, hvor Kevin Magnussen til marts tager hul på sin tredje sæson hos det amerikanske team. 

Men trods flere markante ændringer i bilerne i forsøget på at skabe tættere løb bliver det i 2019 endnu en sæson, hvor forskellen på topholdene og midterholdene er for stor, spår danskerens holdkammerat, Romain Grosjean.

- Jeg mener, at der skal være flere chancer for at vinde i Formel 1, og jeg tror ikke, det sker før 2021. Hvis du ser på midterfeltet i sidste sæson, var det ganske spændende. Der var mange rokader i placeringerne og så et andet løb blandt de forreste , siger Grosjean ifølge crash.net.

- Ideelt set vil du have så mange hold som muligt til at kæmpe med om sejren. Det tror jeg gerne, Gene Haas (holdejeren, red.) vil se, for hvad er ellers pointen, hvis man altid ender samme sted - og sådan synes jeg, det er i øjeblikket.

Ferrari øger budgettet

Franskmanden henviser til planerne om at give give både regler og biler en større overhaling op til 2021-sæsonen, for gøre sporten mere seværdig med tættere løb og for at involvere flere teams i kampen om grandprix-sejre. 

Og selvom der altså allerede nu bliver indført markante ændringer, tror Grosjean endnu ikke, at det kommer til at ændre på Formel 1's sædvanlige top-tre.

- Ferrari har annonceret, at de øger budgettet for i år, Red Bull siger, at de har brugt en masse penge på frontvingen, og jeg er sikker på, at Mercedes også arbejder hårdt. I må ikke misforstå, for vi har heller ikke sovet i timen, men så længe der er så store ressourceforskelle mellem holdene, vil niveauet altid være forskelligt, siger Haas-køreren. 

Den nye sæsonen starter med Australiens grandprix den 17. marts og bliver den første af 21 chancer for Haas til at hente point i 2019. 

- Forventningen er at forsøge at gøre det bedre end sidste år. Vi satte baren højt sidste år med femtepladsen, så vi har øjet rettet mod fjerdepladsen, hvis det er muligt. 

Sidste års fjerdeplads gik til Renault, der sluttede 29 point foran Haas, men hele 297 bag Red Bull på tredjepladsen.