Red Bull-chef undrer sig over hurtige tider - her er forklaringen

16x9
Ferraris Sebastian Vettel har stået for den hurtigste omgangstid indtil videre ved testene i Barcelona. Foto: Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Dækproducenten Pirelli har givet deres forklaring på, hvorfor der bliver kørt hurtigere tider ved årets første Formel 1-test.

Under mandagens sæsonforberedende test i Catalonien kørte Sebastian Vettel den hidtil hurtigste omgang på de foreløbige to første testdage.

Med tiden 1 minut og 18,161 sekunder var han mere end et sekund hurtigere end den hurtigste tid, der blev kørt ved de indledende tests på Circuit de Barcelona-Catalunya sidste år. Her lød den hurtigste tid på 1 minut og 19,333 sekunder.

Det var ellers forventet, at bilerne ville være langsommere ved testene i Barcelona i år. Nye regler for bilernes aerodynamiske design skulle gøre det nemmere at overhale, men samtidig skulle det sænke bilernes omgangstider med omkring halvandet sekund.

Derfor kommer det også bag på Red Bulls teamchef, Christian Horner, at omgangstiderne har været så hurtige på den catalanske racerbane.

- Det er overraskende at se, at Sebastian (Vettel, red.) allerede har kørt hurtigere end sidste år. Bilerne bliver kun hurtigere, end de er i dag, siger Christian Horner.

De hurtigere tider kan meget vel skyldes ændringer i underlaget på banen ved den catalanske hovedstad. Det vurderer virksomheden Pirelli, der producerer dækkene til Formel 1-bilerne.

- Hvis jeg sammenligner vintertesten fra sidste år med vintertesten i år, er der sket en stor udvikling af asfalten. Asfalten var ny ved vintertesten sidste år. Det var meget glat, hvor grebet kom fra bitumen (bindemiddel i vejbelægninger, red.) ovenpå asfalten, siger Pirellis Formel 1-chef, Mario Isola, til motorsport.com.

- Jeg tror, at asfaltens indflydelse er større i år, og temperaturen spiller også en stor rolle. Det ved vi, forklarer italieneren med henvisning til, at der sidste år var temperaturer helt nede omkring frysepunktet.

Formel 1-kørerne fortsætter deres tests i Barcelona onsdag, hvor de kører fra 9 til 13 og igen fra 14 til 18. Du kan følge dem via livebloggen på sport.tv2.dk.