Formel 1

Nye regler gør en stor forskel, mener Magnussen

Danskeren er overrasket over følelsen i bilen, da han fulgte en anden bil over halvanden omgang under tirsdagens test i Barcelona.

Kevin Magnussen var glad, da han hoppede ud af Haas-bilen efter førstedagen af den anden og afgørende testuge før starten på årets Formel 1-sæson.

Danskeren tilbagelagde 131 værdifulde omgange i VF-19'eren og satte ottendehurtigste tid på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Men mere vigtigt var følelsen i bilen, og den var umiddelbart god, lyder vurderingen fra Magnussen, efter at han for første gang mærkede effekten af de nye regler for aerodynamikken.

- Jeg fulgte en anden bil, og det føles virkelig meget bedre end sidste år. Der er mange folk - også herfra mens bilen var i vindtunnellen - som sagde, at reglerne ikke ville gøre en forskel, men for mig var der stor forskel. Jeg kunne rent faktisk følge den anden bil, siger Kevin Magnussen ifølge Ekstra Bladet.

Ifølge avisen virkede Magnussen overrasket, da han talte med pressen i Barcelona.

Nye regler mødt med skepsis

Danskerens positive betragtning af de bredere og mere simple front- og bagvinger kommer i kølvandet på - som han også nævner - megen skepsis.

Selv hans egen teamchef, Günther Steiner, har tvivlet på, at de ville gøre den store forskel i forhold til at forbedre muligheden for at overhale en forankørende bil.

2018-bilerne havde notorisk svært ved at følge hinanden på banen på grund af den 'beskidte' luft bag bilerne.

- Jeg var meget hurtigere end ham, jeg fulgte, og jeg overhalede ham. På omgangen, hvor jeg fangede ham, kom jeg forbi ham. Og jeg må have været omkring to sekunder hurtigere, hvorfor jeg også havde overhalet ham sidste år, men det føltes bare meget anderledes, siger Magnussen ifølge Autosport.

- Følelsen i bilen bag den anden bil var anderledes. Meget bedre.

Magnussen fortæller videre, at han fulgte den anden bil over halvanden omgang. Han glæder sig til at se, om følelsen er den samme på andre baner.

Sæsonåbningen finder sted i australske Melbourne søndag 17. marts. Inden da gælder det de tre sidste testdage. For Haas' vedkommende er Romain Grosjean bag rattet onsdag og fredag. Magnussen igen torsdag.

Genoplev tirsdagens test i TV 2 SPORTs liveblog herunder: