- Et stort racerhjerte slår ikke mere, siger Tom K. om Formel 1-chefs død

16x9
Charlie Whiting taler ved en pressekonference i Mexico City 26. oktober 2017. Foto: Ronaldo Schemidt / Scanpix Denmark

Den nidobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen er meget berørt over Charlie Whitings pludselige død.

Tom Kristensen kendte Formel 1-løbsdirektøren Charlie Whiting personligt.

Siden 2010 har den tidligere danske racerkører været race steward ved Formel 1-grandprixer og derved haft et tæt samarbejde med briten, der helt uventet døde af en blodprop i lungen i Melbourne torsdag morgen lokal tid.

Whitings død rammer derfor Thomas Kristensen hårdt.

- Han var en mand, der havde et meget, meget stort racerhjerte, så derfor er jeg meget ked af, at det ikke slår mere, siger Tom Kristensen til TV 2 SPORT.

Den nidobbelte Le Mans-vinder fortæller videre om Charlie Whitings personlighed:

- Man fik aldrig et nej fra ham uden en forklaring. Han var respekteret af alle, fordi han var et utroligt roligt og intelligent gemyt.

Whiting bliver svær at erstatte

I mange år har Charlie Whiting været en central figur i international motorsport. Han blev løbsdirektør i Formel 1 i 1997, men har været en del af sporten siden 1977, hvor han arbejdede for Hesketh.

Whiting var med til at udforme reglementet, og han var også med til at håndhæve det

Jacob Hammerholt, TV 2 SPORTs motorsportsreporter

Med så mange år på direktørposten bliver han svær at erstatte, lyder det fra TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt, der følger Formel 1 tæt.

- Charlie Whiting var en meget karismatisk type, som havde en stor betydning. Han bliver svær at erstatte, og umulig at erstatte som person med årtiers erfaring, siger Jacob Hammerholt og uddyber britens betydning for Formel 1:

- Hans betydning for Formel 1 kan man ikke overvurdere. Whiting var med til at udforme reglementet, og han var også med til at håndhæve det, så han havde virkelig stor betydning for sporten.

- Også for kørerne har Whiting haft en enorm betydning. Han har arbejdet intenst på at forbedre sikkerheden i sporten, og vi har ofte hørt radiomeldinger fra kørere, hvis noget skulle rapporteres til 'Charlie', som sad og varetog løbsafviklingen.

- Han var også manden, der tjekkede, at alt foregik efter planen ved starten, inden han trykkede på knappen, så løbet kunne gå i gang. Så han havde virkelig fingrene nede i Formel 1's motorrum og havde en tæt kontakt til kørere og teams. En meget vellidt og respekteret mand, siger Hammerholt.

Charlie Whiting blev 66 år.

Nyheden om hans død kommer bare få dage før starten på den nye Formel 1-sæson. Første grandprix køres i Melbourne, Australien, søndag morgen dansk tid.