Sport

Vettel til Ferrari: - Hvorfor er vi så langsomme?

Ferrari skuffede til Formel 1-løbet i Australien, hvor holdet ikke fik nogen på podiet. Sebastian Vettel undrede sig over sin bils manglende fart.

Der var store forventninger til Ferrari op til denne sæson. De havde i fleres øjne rykket forbi Mercedes i vinterpausen og virkede klar til at tage kampen op med ærkerivalen. Ferrari havde endda den hurtigste bil i testkørslen op til sæsonen.

Men Ferrari-kørerne Sebastian Vettel og Charles Leclerc sluttede som nummer fire og fem i Formel 1-sæsonens første løb. Mercedes så hurtigere ud end alle de andre, og samtidig undrede Vettel sig over farten i sin bil.

- Hvorfor er vi så langsomme? spurgte Vettel sit team undervejs i løbet.

- Det ved vi ikke, svarede Ferrari den firedobbelte verdensmester.

Efter løbet evaluerede Sebastian Vettel grandprix’et, hvor han også sammenlignede bilens indsats søndag med træningsdagene i Barcelona.

- I Barcelona var vi glade for bilen fra første dag. Balancen var rigtig, og jeg havde meget selvtillid. Under hele weekenden i Australien har jeg ikke haft den selvtillid. Bilen har ikke gjort, hvad jeg har bedt den om, siger Sebastian Vettel ifølge planetf1.com.

Efter søndagens løb var Ferrari ikke i stand til at forklare, hvorfor bilen manglede fart.

- Bilen opfyldte ikke sit fulde potentiale i denne weekend. Lige siden fredagens første træning har vi ikke kunne finde den rette balance, og vi har haft problemer undervejs, siger Ferraris chef Mattia Binotto.

Måtte ikke køre forbi holdkammerat

I slutningen af løbet så Charles Leclerc ud til at have hurtigere omgangstider i sig, end Sebastian Vettel havde. Derfor spurgte franske Leclerc sit team, om han skulle forblive bag ved Vettel.

Det svarede holdet ’ja’ til, og de bad tilmed franskmanden om at tage lidt af sin fart af for at holde afstand til teamkammeraten Vettel.

Leclerc på femtepladsen havde så langt ned til Kevin Magnussen på sjettepladsen, at Ferrari overvejede at få franskmanden i pit for at få nye dæk på. Tanken var, at han skulle forsøge at sætte løbets bedste omgangstid, der i denne sæson giver ét enkelt point.

Men de besluttede sig for at lade Leclerc køre færdig uden et ekstra pitstop, og dermed tog løbets vinder, Valtteri Bottas, sig af den hurtigste omgangstid.

- Hver gang kørerne kommer i pit er der en risiko, og jeg syntes, at det var mere vigtigt at bringe bilen sikkert hjem og score point, siger Ferrarichefen Mattia Binotto.

Sebastian Vettel fik 12 point for sin fjerdeplads, mens Charles Leclerc kørte sig til 10 point med sin femteplads. Næste løb bliver kørt i Bahrain om to uger.