Formel 1

McLaren-kører sympatiserer med Schumachers søn: - Han får det svært

Mick Schumacher er testkører hos Ferrari. Daniel Roland / Ritzau Scanpix

Mick Schumacher får Formel 2-debut i Bahrain i denne weekend, og opmærksomheden omkring ham får flere til at føle med ham.

Mick Schumacher er slet ikke engang Formel 1-kører endnu, men alligevel er han en af hovedpersonerne under løbsweekenden i Bahrain.

I denne weekend får tyskeren, der er søn den mangefoldige Formel 1-mester Michael Schumacher, nemlig Formel 2-debut på banen i Bahrain, hvor han i næste uge også skal teste biler for Ferrari og Alfa Romeo.

Og McLaren-køreren Carlos Sainz, der selv er søn af den dobbelt rally-verdensmester af samme navn, ved præcis, hvad 20-årige Schumacher går igennem.

- Mick får det svært i denne sæson. Når du er søn af en verdensmester, kan det indimellem være en smertefuld oplevelse, fordi folk altid siger 'han er søn af ham der'

- Jeg har meget sympati for ham, for kender godt det her. Du vil også gerne skabe dit eget navn, og jeg er ikke tvivl om, at Mick også kommer til det, siger Sainz, der har kørt i Formel 1 siden 2015, ifølge GPfans.

- Han skal have ekstremt gode nerver

I sidste sæson vandt Mick Schumacher det europæiske Formel 3-mesterskab, og skrev i januar under med Ferrari, hvor han nu er en del af holdets talentprogram.

Det var hos netop Ferrari, at hans far i sin tid vandt fem af sine syv mesterskaber, og det er en tung byrde at bære rundt på for motorsportsverdenens seneste Schumacher, mener Helmut Marko, der er chef for Red Bulls talentprogram.

- Det havde været godt for ham, hvis han kunne køre under et andet navn, men det er ikke muligt. Det eneste, jeg ved, er, at han skal have ekstremt gode nerver for at overleve alt denne hype.

Også den tidligere direktør i Formula One Group (organisationen bag Formel 1, red.) føler med Mick Shumacher, inden han skal i aktion på Sakhir-banen i Bahrain i denne weekend.

- Folk vil altid sammenligne ham. Halvdelen af ham må håbe, han vinder Formel 2-løbet, og den anden halvdel må håbe, han taber. Mit råd til ham er, at han ikke skal gå op i det her, og at han bare fokusere på sig selv.

I Formel 2 kører Mick Schumacher for Prema Racing.