Formel 1

Ferrari-komet mistede sikker sejr - blev trøstet og storrost af Hamilton

Charles Leclerc lå længe til at vinde Bahrains grandprix, inden han fik motorproblemer. Karim Sahib / Ritzau Scanpix

Ferraris nyeste skud på stammen, 21-årige Charles Leclerc, lå sikkert i front af Bahrains grandprix, da han fik problemer og sluttede som nummer tre.

Charles Leclerc cruisede mod karrierens første Formel 1-sejr, da han med 11 omgange tilbage pludselig mistede fart og frustreret råbte over teamradioen:

- Der er noget galt med motoren. Hvad sker der?

Få omgange senere blev Ferrari-kometen hentet af verdensmesteren Lewis Hamilton, inden Leclerc også tabte adskillige sekunder til Mercedes' Valtteri Bottas og måtte se sig overhalet. En safety car på de sidste omgange sikrede, at Leclerc trods alt fik en tredjeplads med sig hjem.

- Leclerc var på vej mod en stensikker sejr. Han blev overhalet af Vettel i starten, men viste hurtigt, han var stærkere og tog førstepladsen tilbage. Herfra administrerede han bare sit forspring, og det var helt urimeligt, at Leclerc blev "snydt" for sin første sejr på grund af motorproblemer. Hans kørsel var til en førsteplads, vurderer TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt.

Hyldet af Hamilton

Den betragtning var Mercedes' Lewis Hamilton tilsyneladende fuldstændig enig i. Da han kørte over målstregen og blev hyldet af sit hold over teamradioen, var hans første tanker ikke på sin egen succes, men derimod på Charles Leclerc missede sejr.

- Det var ekstremt uheldigt for Charles. Han kørte så flot et løb. Vi har et arbejde foran os for at holde Ferrari bag os fremover, lød det fra Hamilton, der uddybede sin kommentar i vinderinterviewet på banen:

- Det var virkelig hårdt arbejde. I denne weekend har Ferrari været utrolige, og jeg må bare sige, at Charles leverede så flot et stykke arbejde. Jeg er sikker på, det selvfølgelig er et skuffende resultat for ham, fordi han havde leveret, hvad der skulle til for at vinde. Den her fyr har mange sejre på vej i fremtiden.

Da de tre forreste kørere igen var samlet, før de skulle på podiet, udnyttede Hamilton endnu en gang muligheden for ansigt til ansigt at rose Ferrari-konkurrenten.

- Du har virkelig været god i den her weekend og har leveret et fantastisk stykke arbejde. Du har en lang, lang fremtid i Formel 1. Jeg ved, det er noget lort lige i øjeblikket, men der venter dig store øjeblikke, sagde Hamilton til Leclerc, der takkede for de fine ord.

Leclerc var 'virkelig skuffet'

Efter Leclerc var blevet overhalet af Bottas, kørte begge Renault'er pludselig af banen, da bilerne på forunderlig vis gik ud som et lys nærmest samtidig uden at være i kontakt med andre biler. Det bragte en safety car i spil, og da Leclerc stadig kørte med omkring 75 % af topfarten, holdt han sig i spil til podiet.

En tredjeplads og sin første tur på podiet var dog svært at glæde sig over for den unge Ferrari-kører:

- Det var desværre ikke vores dag, men jeg er tryg ved, at holdet har gjort et utroligt stykke arbejde for at komme stærkt tilbage efter manglen på fart i Australiens grandprix. Jeg er selvfølgelig virkelig skuffet ligesom resten af holdet. Men vi fik det bedste ud af det og var heldig i en uheldig situation, sagde Leclerc lige efter løbet.

Kevin Magnussen og Haas havde en skuffende dag på kontoret, hvor danskeren blev nummer 13, mens teamkammerat Romain Grosjean slet ikke gennemførte løbet.