- Jeg følte mig hjemme, siger Mick Schumacher efter 'forrygende' test

16x9
Mick Schumacher fik tirsdag debut i en Formel 1-racer. Foto: Valdrin Xhemaj / Ritzau Scanpix

Mick Schumacher, sønnen til den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher, glæder sig over debuten i en Formel 1-racer.

Det legendariske efternavn Schumacher var tirsdag tilbage på motorsportens største scene, da 20-årige Mick Schumacher fik lov til at køre Ferraris Formel 1-bil for første gang.

Som en del af Formel 1-testen på Bahrains bane lykkedes det Mick Schumacher at køre 56 omgange, hvor det blev til næsthurtigste tid - kun overgået af Red Bulls Max Verstappen.

Mick Schumacher skrev i vinter en kontrakt som akademikører for Ferrari, der leverer motorer til Alfa Romeo, og tyskeren glæder sig efter sine første omgange i Formel 1.

- Det var helt forrygende. Følelsen jeg havde, da jeg første gang gav den gas, det var: "Den her bil har seriøs power."

- Jeg havde en god følelse. Der er så meget potentiale i den her bil, når det kommer til fart gennem sving, vejgreb og alt andet. Det er svært at beskrive, og jeg er sikker på, der er meget mere i vente fremover. Det var fedt, og jeg følte mig allerede hjemme, siger Mick Schumacher ifølge Autosport.

Det var faktisk Haas' Romain Grosjean, der satte bedste tid i første del af træningen, inden regnen skyllede ned over banen. Derfor blev bilerne holdene i garagen og kom først tilbage ud på eftermiddagen, hvor de hurtigste tider altså blev sat i den sidste time.

Mick Schumacher er i denne sæson rykket op i Formel 2. Han har dog fået lov til at teste Formel 1-biler i to dage i Bahrain. Onsdag skifter han fra Ferraris bil og over i Alfa Romeos, og her håber han på endnu mere tid på banen.

- Jeg venter bare på at komme ud på banen igen, og jeg ser frem til at prøve at forbedre mig på de områder, som jeg ikke nåede tirsdag. Jeg fik ikke så mange omgange, som jeg havde håbet på, så jeg håber på en udvidet løbsplan onsdag, tilføjer Schumacher.

Udover Schumacher deltog også et andet prominent navn i tirsdagens test, da Fernando Alonso satte 11. hurtigste tid - knap tre sekunder efter Verstappen.

Spanieren sagde midlertidigt farvel til Formel 1 efter flere sæsoner hos McLaren. Tirsdag vendte han tilbage i sporten og styrede det britiske holds 2019-racer i en test for dækvirksomheden Pirelli.

Formel 1-kalenderen
De vigtigste datoer i 2019-sæsonen.