Formel 1

Magnussen rasler ned ad officiel rangliste

Kevin Magnussen og Haas har fået noget ekstra at tænke over efter Bahrains grandprix. Karim Sahib / Ritzau Scanpix

Den danske Formel 1-kører rykker fem pladser ned på det officielle formbarometer.

Kevin Magnussens problemer med Haas-raceren i Bahrains grandprix afspejler sig på den opdaterede kørerrangliste, som Formel 1's officielle hjemmeside står bag.

Danskeren lå nummer tre efter det australske grandprix, men efter en 13. plads i Bahrain dumper han ned på ranglistens ottendeplads.

- Bahrain var en weekend med to halvlege for Magnussen. Danskeren gjorde det fantastisk, da han kørte bilen frem til en sjetteplads i kvalifikationen - kun 0,005 sekunder fra at starte foran Red Bulls Max Verstappen. Men derefter, af grunde som teamet stadig prøver at finde ud af, forsvandt Magnussens løbstempo, og han røg længere og længere ned.

- Som Magnussen sagde, så er der noget hjemmearbejde, der skal gøres mellem nu og Shanghai - selvom de i det mindste har Bahrain-testene til at finde ud af, hvad pokker der skete, lyder det i begrundelsen.

Det er et panel på fem eksperter, som efter hvert løb giver point fra 1-10 til hver kører. Det er så den gennemsnitlige karakter, der bestemmer rangeringen af de 20 kørere.

Mens Magnussens gennemsnitlige score er på 38,5 point, topper Max Verstappen listen med 44 point. På en delt andenplads følger McLarens Lando Norris og Mercedes' Valtteri Bottas.

Daniil Kvyat, Lance Stroll og Romain Grosjean er alle røget ud af listen efter Bahrains grandprix. Ind er kommet Kimi Räikkönen, Alexander Albon og Charles Leclerc.

Næste grandprix er i Shanghai, Kina, den 12.- 14. april.