Formel 1

Ferrari vil fortsat favorisere Vettel over Leclerc

Sebastian Vettel er førstekører for Ferrair. Det slår Ferraris chef Mattia Binotto. Wang Zhao / Ritzau Scanpix

Sebastian Vettel er førstekøreren for Ferrari. I 50/50-situationer bliver tyskeren prioriteret over teamkollegaen Charles Leclerc, siger Ferrari.

Charles Leclerc har vist sig frem i sin røde Ferrari-racer i de første to grandprixer af sæsonen, efter at han er skiftet til det italienske hold.

Men efter at den unge monegasker har stillet spørgsmålstegn ved Ferraris prioritering, slår Ferraris chef nu fast, hvordan rollefordelingen er på holdet.

- Som jeg sagde i starten af sæsonen, så har Sebastian (Vettel, red.) fordelen, hvis der er en 50/50-situation. Det er ganske enkelt, fordi han har mest erfaring med holdet i Formel 1, siger Ferraris chef, Mattia Binotto, til Sky Sports.

Ved det seneste grandprix i Bahrain nægtede Charles Leclerc at parere ordrer fra sit team, og i stedet overhalede han Sebastian Vettel, fordi han mente, at han havde mere fart i bilen end sin teamkollega.

Her endte han med at blive nummer tre efter at have startet i pole position, mens Sebastian Vettel sluttede som nummer fem.

Prioritering kan ændre sig

Ferraris chef betragter det som en luksus at have Charles Leclerc til at presse Sebastian Vettel, og selvom Sebastian Vettel er førstekøreren, så kan det sagtens ændre sig i fremtiden.

- Om et par løb kan tingene have ændret sig af forskellige årsager. Det kan være uheld, eller hvad ved jeg. Så kan det være, at vi ændrer vores holdning, siger han.

I den samlede stilling ligger Charles Leclerc nummer fire med 26 point. Her har han fire point mere end Sebastian Vettel på femtepladsen.