Formel 1

Magnussen forklarer manglende tid i sidste kvalifikation

Kevin Magnussen har det mærkeligt med, at han ikke nåede at sætte en tid i Q3 i lørdagens kvalifikation til Kinas grandprix.

Det så underligt ud, da Kevin Magnussen afsluttede lørdagens kvalifikation uden at sætte en tid.

Danskeren nåede en plads i sidste kvalifikationsrunde, men her nåede han aldrig komme ud på en gældende omgang, da tiden løb ud, inden Haas-køreren passerede startstregen.

Og det skyldes en række forankørende biler, der ikke kørte hurtigt nok, fortæller danskeren til TV3+.

- Da vi skulle ud af pitten, kom der et tog af seks-syv biler, der også skulle ud. Alle kørte ud på samme tid, og så blev jeg nødt til at vente og komme ud som en af de sidste. Det betød, jeg ikke fik nogen omgangstid. Da vi kom rundt, var lamperne allerede røde, og sessionen var slut. Det var mærkeligt. Red Bulls og et par stykker andre fik heller ikke nogen tid.

- Det er en underlig kædereaktion på, at der er nogen, der prøver at få et hul til dem foran. Og så er dem bagved lidt i limbo, om man skal blive bagved, eller om man skal prøve at overhale, for så ligger man pludselig og kører ræs i tidtagningen. Det er ikke rigtig det, det gælder om. Så lidt mærkeligt, men sådan er det, siger Kevin Magnussen videre.

Manglende tid gør ingen forskel

Den 26-årige dansker starter som nummer ni - én placering foran teamkollegaen Romain Grosjean, der af samme årsag heller ikke fik sat en tid i Q3.

De manglende tider skyldes, at flere forankørende biler kørte så langsomt på vej ud til deres sidste omgang, at de to Haas-kørere og Red Bulls Max Verstappen og Pierre Gasly ikke nåede over stregen i tide.

Men der er ingen grund til panderynker i Haas-lejren, vurderer TV 2 SPORTs Formel 1-ekspert Jens Winther.

- Det gør ikke nogen forskel på Haas. Jeg vurderer ikke, de kunne have taget det spring alligevel. Det giver dem bedre dæk til løbet på en startplacering, de ikke kunne have forbedret. Det er egentlig et godt udgangspunkt for Haas, for skulle de have været længere oppe, havde det kostet dyrt senere, siger Jens Winther.

Foran de to Haas-kørere starter rivalerne fra Renault, der med Daniel Ricciardo og Nico Hülkenberg kørte en syvende- og ottendeplads i hus.

Forrest starter Mercedes' Valtteri Bottas, der henviste verdensmesteren Lewis Hamilton og Sebastian Vettel fra Ferrari til de sekundære pladser.