Formel 1

Magnussen starter som nummer ni efter mærkværdig kvalifikation

Kevin Magnussen skal starte som nummer ni i søndagens grandprix i Kina, mens Mercedes' Valtteri Bottas starter forrest.

Når lamperne søndag slukkes til historiens Formel 1-grandprix nummer 1000, starter Kevin Magnussen som nummer ni.

I lørdagens kvalifikation i Kina nåede den danske Haas-kører den tredje og sidste kvalifikationsrunde, men her fik danskeren slet ikke at sat en tid og kunne derfor bare se til, da finske Valtteri Bottas fra Mercedes kørte den hurtigste omgang.

Heller ikke danskerens teamkollega, Romain Grosjean, satte en tid i Q3 og starter derfor som nummer 10 - lige efter Magnussen.

Ifølge TV3+ skyldes de manglende tider, at Haas-kørerne ikke nåede over startstregen og fik påbegyndt deres omgang, inden tiden løb ud.

Opløftning efter langsomme træninger

Haas-mandskabet havde ellers haft store udfordringer i de tre frie træninger, hvor de primært var en del af den tunge ende af feltet.

Men da kvalifikationen gik i gang, og tiderne pludselig fik afgørende betydning, åbnede det amerikanske hold op for farten og kunne igen blande sig i

Allerede i første kvalifikationsrunde viste Kevin Magnussen skarphed, og selvom han var 1,3 sekunder langsommere end Mercedes' Valtteri Bottas på førstepladsen, formåede danskeren uden de store problemer at gå videre.

26-årige Magnussen fortsatte den flotte kørsel ind i Q2, hvor han med en syvendeplads kun blev slået af de tre store hold, Red Bull, Ferrari og Mercedes.

I tredje kvalifikationsrunde valgte Haas at beholde både Kevin Magnussen og Romain Grosjean i garagen helt frem til de sidste minutter, hvilket betød, at de kun kunne nå at sætte én tid hver.

Men det nåede ingen af dem altså at gøre, og dermed sluttede de to Haas-kørere sidst i Q3.

Kevin Magnussens bedste resultat i Kina er en ottendeplads, som han kørte sig til i 2017. For et år siden blev den danske racerkører nummer 10.