Formel 1

Verstappen tordner mod rivaler og lover hævn

Max Verstappen var ikke tilfreds med, at han ikke fik mulighed for at sætte endnu en tid i den afgørende fase af kvalifikationen til Kinas grandprix. Diego / Ritzau Scanpix

Hollænderen var en af fire kørere, der ikke nåede at krydse målstregen i tide til en sidste tællende omgang i Q3. Magnussen fik ikke sat en tid i Q3.

Mercedes-kører Lewis Hamilton førte an på banen i Shanghai. De ti tilbageværende kørere i kvalifikationen til Kinas grandprix forberedte sig på deres sidste forsøg.

Men pludselig viste tv-grafikken ternet flag ud for Max Verstappen. Dernæst fulgte det ud for Red Bull-kollegaen Pierre Gasly og Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

Alle fire nåede ikke over målstregen til en sidste tællende omgang, inden Q3's 12 minutter var gået, og det fik Verstappen til at udbryde knap så pæne ord om sine rivaler.

- De er ærligt talt sådan nogle narrøve. Alle kører på række, og de ødelægger det bare. Her forsøger man at være flink, men alle ødelægger det bare, lød det fra den rasende Red Bull-kører over teamradioen.

Vettel brød uskreven regel

Efter Hamilton fulgte Valtteri Bottas, og de to Mercedes-kørere kørte langsomt på deres udomgang.

Fra nu af i kvalifikationen vil jeg også ødelægge det for dem

Max Verstappen

Sebastian Vettel kom ud fra pitten foran Magnussen og valgte et smutte forbi både Nico Hülkenberg og Daniel Ricciardo, inden han til sidst også overhalede Verstappen.

Verstappen slap med vilje trykket på speederen for at få luft til Ferrarien, men blev så passeret af begge Renaulter på vej mod sidste sving og missede dermed et sidste forsøg med mindre end to sekunder.

- Vi holdt os nydeligt efter hinanden, men på et tidspunkt overhalede Vettel mig og ligeledes de to Renaulter. De ødelagde hele min opbygning, mens der er en uskreven regel om, at man bare følger hinanden, sagde Max Verstappen til hollandske Ziggo Sport efter kvalifikationen.

- Men lige meget hvad. Fra nu af i kvalifikationen vil jeg også ødelægge det for dem, fastslog han.

Hvis de (Vettel, Hülkenberg og Ricciardo, red.) fik omgangen, gjorde de i sidste ende det rigtige

Kevin Magnussen

Vettel forklarede sin overhaling af konkurrenterne med, at han var i tidsnød og derfor måtte finde på noget, hvis han skulle nå en sidste tællende omgang.

- Hvis alle havde sat farten op, som jeg gjorde, ville vi alle have nået det, men på det tidspunkt prioriterede jeg selvfølgelig at nå omgangen.

Magnussen bakkede Vettel op

- Det føltes, som om de andre ikke var opmærksomme på det, sagde den tyske Ferrari-kører ifølge motorsportsmediet Autosport.

Sebastian Vettel fik efterfølgende opbakning fra Kevin Magnussen, der end ikke nåede at sætte en tid i den tredje og afgørende fase af kvalifikationen. Også Romain Grosjean var offer for Mercedes' kødannelse.

- Det var ret rodet, så mod slutningen af omgangen (udomgangen, red.) formoder jeg, at alle forsøgte at komme i gang, men også have nogen foran sig. Det endte med at blive for meget og koste nogle få omgangen.

- Alle kørte ud af pitten på samme tid. Vi fulgte hinanden og mod slutningen af omgangen vidste du ikke, om du skulle forsøge at overhale, hvilket de i dette tilfælde vil forsvare, lød det fra Magnussen ifølge Autosport.

Det gør løbet mere interessant for os, fordi vi skal overhale

Max Verstappen om sin femteplads i kvalifikationen

Danskeren havde heller ikke meget til overs for Verstappens brok.

- Hvis de (Vettel, Hülkenberg og Ricciardo, red.) fik omgangen, gjorde de i sidste ende det rigtige.

Magnussen: Overhalinger ville have givet bagslag

Kevin Magnussen forklarede sin egen passivitet med, at forsøg på overhalinger ville have givet bagslag. For han ville have haft svært ved at komme forbi, fordi folk ikke ønsker det, og så ville han heller ikke ødelægge det for nogen.

Han starter derfor som nummer ni, mens Grosjean starter lige efter. Magnussen var seks tusindedele hurtigere end franskmanden i Q2.

Sebastian Vettel starter som nummer tre. To pladser bedre end Max Verstappen.

- Jeg er ikke glad for at blive nummer fem (i kvalifikationen). Vi havde ikke mulighed for at køre endnu en omgang. Sådan er det. Det gør løbet mere interessant for os, fordi vi skal overhale, sagde Max Verstappen til 3+ efter kvalifikationen.

Valtteri Bottas tog sig af poleposition. Lewis Hamilton starter som nummer to.

Kinas grandprix, der er Formel 1-grandprix nummer 1000, begynder søndag klokken 08.10 og kan følges på sport.tv2.dk.