Vi legede med ilden, erkender Magnussens chef

16x9
Günther Steiner fortryder ikke Haas' strategi. Foto: Valdrin Xhemaj / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen starter som nummer ni i Shanghai. Han vil have teamkollega Romain Grosjean lige bag sig.

Hverken Kevin Magnussen eller Romain Grosjean fik sat en tid i tredje og afgørende fase af kvalifikationen til Kinas grandprix søndag.

Begge Haas-kørere blev fanget i trafik på vej ud af pitten og nåede ikke over målstregen på udomgangen, inden det ternede flag blafrede i vinden.

Danskeren og franskmanden måtte derfor tage til takke med startplaceringer som henholdsvis nummer ni og ti.

Haas tog en chance

Teamchef Günther Steiner indrømmer, at Haas kunne have gjort det bedre, men teamet er i sin nuværende position tvunget til at tage chancer, og det skal fortsætte med at skubbe grænserne, mener han.

- Det afhænger af situationen. Hvis man ved, at det er præcis samme situation, kører man ud tidligt. Men hvordan ved man det? Det ved man ikke. Man vil ikke være på den samme bane, og alt vil være anderledes, siger Günther Steiner til Autosport.

- Dette er en af situationerne, hvor man ved, at man tager en chance, og hvis man tager en chance, er man nødt til at vide, at hvis man leger med ilden, kan man brænde sig.

Trods de mangler tider i Q3 beskriver Steiner lørdagen som en positiv dag.

- Vi må ikke glemme, at vi - sammen med Ferrari og Mercedes - er det eneste team, der har formået at få begge biler med i Q3 i alle tre løb.

Jeg vil ikke røvrende nogen. Det ser jeg ikke nogen grund til

Kevin Magnussen

- OK, vi er nier og tier i stedet for nummer seks, syv eller otte, men vi er stadig og fortjent i Q3 med begge biler, og vi skal tage os af de her ting. Vi forsøgte at gøre det bedre, vi tog nogle chancer og de kastede ikke noget af sig. Videre, lyder det fra teamchefen.

Magnussen: Overhalinger ville have givet bagslag

Ferraris Sebastian Vettel kom ud fra pitten foran Kevin Magnussen og overhalede Renault-kørerne Nico Hülkenberg og Daniel Ricciardo samt Red Bulls Max Verstappen for at nå en sidste tællende omgang.

Magnussen valgte derimod at blive bag sine konkurrenter, fordi forsøg på overhalinger ville have givet bagslag, forklarede danskeren efter kvalifikationen.

- Jeg ville ikke være et røvhul, jokede Magnussen først ifølge Autosport, inden han fortsatte:

- Du ved, hvad jeg mener. Vi kører ræs. Jeg angreb ikke nogen - ikke fordi jeg er en gentleman, men fordi jeg tænkte, at mine chancer for reelt set at komme forbi folk ville være dårlige, fordi folk ikke ønsker, at man kommer forbi, og det er bare rodet.

- Jeg vil ikke røvrende nogen. Det ser jeg ikke nogen grund til. Jeg forsøger at gøre mine egne ting og forsøger at køre en god kvalifikation for mig selv, og jeg vil aldrig forsøge at røvrende nogen bare for sjov, lød det fra Magnussen.

Valtteri Bottas var hurtigste mand i kvalifikationen i Shanghai og starter derfor i poleposition i Formel 1-grandprix nummer 1000.

De røde lamper slukkes søndag klokken 08.10, og grandprixet kan følges på sport.tv2.dk.