Haas skal arbejde virkelig hårdt for ikke at ende som i 2017

16x9
Kevin Magnussen havde ikke et godt grandprix i Kina. Foto: Diego Azubel / Ritzau Scanpix

KLUMME:

Kender I det, at man gør klar til at skulle til en stort anlagt fest, som har været planlagt lææææænge, og som alle deltagere har glædet sig meget til? Dagen oprinder, og man tager forventningsfuld afsted til festen, som så viser sig at være noget kedeligere, end hvis man var blevet hjemme og set en genudsendelse af ‘Kongen af Queens’.

Nogenlunde sådan havde jeg det efter at have set Formel 1-grandprix nummer 1000, som jo helt naturligt har været længe undervejs og meget opreklameret.

Jeg har set mange Formel 1-løb siden starten af 70’erne, hvor min interesse blev født. Der har været mange gode, nogle decideret dårlige og lidt for mange kedelige.

Løbet søndag var af den sidste slags. Det var kedeligt, forudsigeligt og lidt for langt. Der var aldrig tvivl om, at Mercedes havde løbet helt under kontrol, og selv imellem de to Mercedes-kørere var der aldrig tvivl om, at Hamilton ville vinde.

Alt i alt var løbet i Shanghai et løb mere til statistikken og ikke mere. Det var ikke et løb, som efterfølgende giver anledning til noget andet end at markere, at vi nu er på vej mod løb nummer 1001.

Dagens mand

Det burde være Lewis Hamilton, som vandt i fin stil, men han er jo ramt af, at det er det, vi forventer, og når man gør det hele tiden, så udebliver min begejstring altså. Det er ikke rimeligt, men sådan har jeg det altså.

Derfor bliver det Alex Albon, der bliver min ‘dagens mand’. Unge Albon totalskadede sin bil under træningen, og derfor måtte Toro Rosso bygge en ny til ham. Resultatet af denne skade var, at Albon startede fra pitten. Med dette dårlige udgangspunkt formåede Formel 1-rookieen at køre sig i pointene. Det er altså en fin bedrift i et løb, hvor manden på podiets andenplads (Bottas) mente, at han kunne have vundet, hvis han var kommet bedre fra start?!

Det skal bemærkes, at Bottas kom fra start som nummer to…. :-)

Dagens team

Mercedes gør det bare bedre end alle de andre, men er (som Hamilton) ramt af, at det er det, vi forventer, og dermed overrasker det bare ikke rigtigt.

Derfor må det være Red Bulls ‘junior-team’ Toro Rosso, som jeg vælger til det bedste team denne weekend. De opbyggede en helt ny bil til Alex Albon - en bil, som efterfølgende var god nok til, at køreren kunne køre den i pointene. Det er bare godt gjort.

Dagens Kevin

Et skuffende resultat for Magnussen i Shanghai var resultatet af søndagens anstrengelser i Kina. Kevin leverede fint i kvalifikationen - en niendeplads var egentlig OK i en Haas-racer på denne bane. Imidlertid var det et løb, som desværre mindede om det forrige i Bahrain. Det amerikanske team har en bil, som de tilsyneladende har svært ved at få til at fungere på dækkene, når det skal være i løbstrim.

Der skal arbejdes virkeligt hårdt for at løse problemerne for Magnussen og Grosjean for ikke at ende i 2017-problemerne. I sæsonen 2017 var der flere løb, hvor Haas-teamet døjede med at finde ud af at få dækkene til at fungere, og jeg håber stærkt på, at de kan afdække og afhjælpe problemerne snarest muligt.

Dagens skuffelse

I den store optik må det være, at jubilæumsløbet fes ud som en kedelig udgave af et Formel 1-løb.

I dansk optik må det være, at Haas igen ikke formåede at få sin racer til at præstere i race-setup. Der vil altid være forskel på bilens setup i kvalifikation og setuppet i løbet. Det var smertefuldt tydeligt i Bahrain og kun meget lidt bedre i denne weekends løb i Kina. Der er virkelig noget at arbejde med for det amerikanske team, der har store problemer med at overføre tempoet i kvalifikationen til løbet.

Dagens flade lussing

I 80’erne var en af stjernerne i Formel 1 franske Alain Prost. Han blev kaldt ‘professoren’, fordi han var meget kalkulerende og hellere kørte efter point end efter sejre. Nogle (mig deriblandt) ville kalde ham en kedelig kører, men manden blev verdensmester fire gange, så helt tosset var han nok ikke?

Han havde fået æren af at flage løbet af med det fine ternede målflag. Det gjorde han med så lidt entusiasme, at tv-seere verden over må have tænkt over, hvor meget han havde kedet sig under løbet.

Der stod Alain Prost og lignede en statist fra et svensk socialdrama i sort-hvid film fra 70’erne. Det skal altså gøres lidt bedre, når man er kendis og skal sprede lidt glimmer over løb nummer 1000, og for det får man en syngende lussing af Jens Winther.