Magnussens chef har ikke løsningen på Haas' store problem

16x9
Haas-teamet har problemer med at omsætte farten fra kvalifikationerne til løbsfart. Foto: Andy Hone / Haas F1 Team

Teamchef hos Haas, Günther Steiner, erkender, at holdet lige nu ikke har løsningen på den manglende løbsfart.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean har haft god fart i Haas-raceren i kvalifikationerne ved årets tre første Formel 1-grandprixer, hvor de har kvalificeret begge biler til Q3.

Til gengæld har det knebet med farten i løbene, hvor de to kørere har haft svært ved at holde deres placeringer. Senest eksemplificeret ved løbet i Kina, hvor Haas startede som nummer ni og ti, men ikke scorede nogen point.

- Det var ikke det løb, vi havde håbet på. Det ser ud til, at vi havde et meget lignende problem, som det vi havde i Bahrain. Det var deja-vu. Så vi skal undersøge det yderligere og arbejde hårdt for at få problemet løst, siger Günther Steiner til holdets hjemmeside.

I Kina endte Grosjean på 11. pladsen, mens Magnussen endte på 13. pladsen. I Bahrain, som Steiner omtaler, kvalificerede Haas sig som nummer seks og otte. Her var det kun Magnussen, der gennemførte og endte på en 13. plads.

Et af problemerne skyldes, at teamet har svært ved at holde varme i dækkene på højhastighedsbaner med lange langsider, og det kan vise sig igen at blive et problem ved det næste grandprix i Aserbajdsjan.

- Vi skal tilbage til vindtunnelen og prøve at finde en måde at få mere energi ind i dækkene på den ene eller anden måde. Lige nu har vi ikke løsningen. Jeg kommer ikke med undskyldninger, men prøver bare at gøre mig klar til en skuffelse, hvis vi ikke finder en løsning inden Baku, siger teamchefen ifølge Ekstra Bladet.

Søndagens Formel 1-løb blev vundet af Mercedes-køreren Lewis Hamilton. Næste grandprix køres i Aserbajdsjans hovedstad Baku søndag den 28. april.