Formel 1

Vettel er skuffet over Ferraris sæsonstart: - Jeg forventede mere

Sebastian Vettel er skuffet over Ferraris sæsonstart Aly Song / Ritzau Scanpix

Den tidligere verdensmester Sebastian Vettel klandrer sig selv og bilen for Ferraris ringe sæsonstart.

Forventningerne hos Ferrari var enorme, forud for den nye Formel 1-sæson.

I testene i spanske Barcelona inden sæsonstarten, viste det italienske team, at de havde masser af fart i den nye racer og på flere parametre hamlede de op med Mercedes, der i de seneste år nærmest har været usårlige.

Men efter tre weekender med ræs er optimismen i Ferrari-lejren dalet en smule.

- Jeg er ikke fuldstændig tilfreds med bilen endnu, når man sammenligner med, hvor vi startede sæsonen, fortæller Ferraris Sebastian Vettel til Autosport.

- De næste uger bliver meget vigtige for os for at forstå, hvor vi skal hen med bilen i de næste måneder.

I det seneste grandprix i Kina lykkedes det for Sebastian Vettel at køre sig på podiet for første gang i denne sæson. Teamkollegaen Charles Leclerc står også blot noteret for en enkelt podieplads.

Merecedes-teamet derimod har igen vist, at de er feltets stærkeste ved at have taget de to øverste pladser på podiet i alle tre grandprixer. Det er langt fra de forventninger, Ferrari havde til sæsonen.

Ikke kun bilens skyld

Hos stjernekøreren Sebastian Vettel er det dog ikke kun bilen, der får skyld for de manglende resultater.

- Vi har en rigtig stærk bil. Jeg tror bare ikke, at vi har været i stand til at sætte det hele sammen på en gang. Det gælder særligt for mig selv, fortæller Vettel til Autosport med reference til sine egne præstationer på asfalten.

- Jeg synes, vi begynder at se og forstå, hvad det er vi har brug for, før vi virkelig kan låse op for den her racer.

Næste mulighed for Ferrari og Sebastian Vettel til at præstere er den sidste weekend i april, når Formel 1-feltet kører i Aserbajdsjan.

Det er den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, der fører VM-serien. Briten har 6 point ned til teamkollegaen Bottas.