Formel 1

Spillet om Verstappen skaber uenighed

Hollandske Max Verstappen er i Mercedes' søgelys, fortæller Red Bulls rådgiver.  Karim Sahib / Ritzau Scanpix

Max Verstappen er en eftertragtet kører i Formel 1, og Mercedes prøver angiveligt at lokke ham til at skifte hold.

Det er ikke kun inde på racerbanerne, der er hårde kampe i Formel 1. Også uden for banerne kæmpes der – ikke blandt kørerne, men om kørerne.

Især Red Bull-talentet Max Verstappen er en populær herre, og ifølge holdets rådgiver Helmuth Marko har Mercedes gjort tilnærmelser.

-Toto Wolff har flere gange ringet til ham og hans far, Jos, siger Helmuth Marko ifølge Auto Bild.

Mercedes-chefen skulle være på udkig efter en erstatning for Valtteri Bottas, der har kontraktudløb hos Mercedes ved udgangen af 2020. Men det afviser han selv, skriver Ekstra Bladet. Avisen citerer endda Wolff for at sige, at han ikke engang har Max Verstappens telefonnummer, hvorfor en af de to altså må tale mod bedrevidende.

- Vi holder fast i vores kørere. Vi vil ikke gå ind i nogen diskussioner, og det vil Jos og Max heller ikke, så jeg ved ikke, hvor det kommer fra, lyder det fra Toto Wolff.

Han kender 21-årige Max Verstappens far, fra da Jos Verstappen selv kørte Formel 1. Derfor taler de af og til sammen, men ikke om Max' kontrakt, slår Wolff fast.

Han bliver, hvis bilen er god nok

Hos Red Bull glæder man sig over, at der stadig er to år tilbage af Verstappens kontrakt. Den udløber først, når 2021 bliver til 2022.

- Jeg tager det roligt. Vores præstationsklausul med Max er på plads. Han føler sig godt tilpas hos os, og hvis vi giver ham et VM-værdigt materiale at arbejde med, er jeg ikke bekymret for, om han bliver, siger Helmuth Marko.

Efter sæsonens første tre løb ligger Max Verstappen nummer tre i VM-stillingen med 39 point. Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, begge fra Mercedes, ligger nummer et og to med henholdsvis 68 og 62 point.

Mercedes har siddet tungt på Formel 1 de seneste sæsoner. Holdet har vundet konstruktørmesterskabet hvert år siden 2014, mens det individuelle verdensmesterskab også er blevet vundet af en Mercedes-kører de samme år.

Inden da vandt Red Bull både individuelt og for konstruktører i 2013.