Formel 1

Forkert at favorisere Vettel over Leclerc, mener tidligere Ferrari-kører

Sebastian Vettel er førstekører for Ferrari. Det slår Ferraris chef Mattia Binotto fast. Wang Zhao / Ritzau Scanpix

Den tidligere Ferrari-kører Gerhard Berger mener, at det er forkert, at Sebastian Vettel stadig bliver prioriteret over Charles Leclerc.

Fordelingen er klar hos det traditionsrige Ferrari-team.

Selvom tyske Sebastian Vettel, der har vundet fire Formel 1-verdensmesterskaber i sin karriere, ikke har haft den bedste sæsonstart, understregede Ferraris chef, Mattia Binotto, for lidt over en uge side, at Vettel er topprioritet.

Men det forstår den tidligere Ferrari-kører Gerhard Berger ikke.

- Ligeså meget jeg kan lide Sebastian og anerkender ham, så har vi altså en dreng (Leclerc, red.) her, som kan vinde mesterskabet. Jeg synes ikke, at man bare kan sige: ’Ham her har mere erfaring, og ham her er ikke så erfaren, og så tager man den første’. Jeg synes bare, at man skal lade dem køre, siger Gerhard Berger ifølge BBC.

- Det er et spørgsmål omkring, hvornår det er acceptabelt, og er det virkelig det, når man ikke engang får chancen for at vinde mesterskabet?

- Vettel har mest erfaring

Den 59-årige østriger, som var hos Ferrari over to omgange igennem sin karriere og vandt 10 løb, mener, at konkurrencen i mellem kørerne skal være et åbent spil.

Ferrari har forsøgt at lægge taktikken efter Vettel i de tre første løb, og de har en politik omkring, at det er mere sandsynligt, at Vettel bliver en titelaspirant frem for Leclerc, som kun kører på sit andet år i Formel 1.

Teamchef Mattia Bonitto har sagt, at Vettel er topprioritet, men sagde efter det kinesiske grandprix, at det kunne ændre sig.

- Som jeg sagde i starten af sæsonen, så har Sebastian (Vettel, red.) fordelen, hvis der er en 50/50-situation. Det er ganske enkelt, fordi han har mest erfaring med holdet i Formel 1, siger Ferraris chef, Mattia Binotto, til Sky Sports.

Leclerc er ét point efter Vettel i mesterskabet, selvom han har fået at vide, at han skal blive bagved tyskeren i Australien og beordrede ham til at afgive tredjepladsen i Kina.