Formel 1

Magnussen peger på ét problem efter manglende resultater

Kevin Magnussen giver dækkene skylden for sine seneste resultater. Thomas Peter / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen har kørt gode kvalifikationer, men de seneste to løb er ikke gået, som han havde håbet. Danskeren mener, at dækkene bærer skylden.

Formel 1-feltet har kørt tre løb indtil videre i denne sæson. Hver gang er Kevin Magnussen startet i top-10, men de seneste to løb er han sluttet uden for pointene.

Det frustrerer danskeren, som peger på ét bestemt problem ved sin Haas-racer.

- Den eneste forskel, der er mellem kvalifikationen og løbet, er, at du fylder bilen op med brændstof og kører flere omgange på det samme sæt dæk. Så det bliver nødt til at være noget med dækkene. Vi forstår ikke det samlede billede, endnu, men vi arbejder hårdt på at finde ud af det, siger Magnussen i en pressemeddelelse ifølge Jyllands-Posten.

Efter løbet i Bahrain i slutningen af marts havde alle Formel 1-holdene et par testdage på selvsamme bane.

Ifølge Haas selv fandt de ud af, hvorfor forskellen på bilens fart i kvalifikation og løb er så stor.

Desværre for Haas nåede de ikke at få rettet op på det til det seneste løb i Kina, hvor teamets to kørere, Kevin Magnussen og Romain Grosjean, sluttede som henholdsvis nummer 13 og 11.

Om teamet har fået løst problemet til løbet på søndag i Baku i Aserbajdsjan er uvist, men Kevin Magnussen forventer ikke store resultater – og det er ikke kun på grund af problemet med dækkene.

- Banen i Baku har low-downforce med lange strækninger og langsomme sving. Jeg forventer ikke, at det bliver den bedste bane for os i år, siger Kevin Magnussen.

Formel 1-feltet kører første træning i Baku på fredag klokken 11. Løbet køres søndag klokken 14.10.