Formel 1

Grosjean kan ikke se pointen i ny kvalifikation

Romain Grosjean foretrækker Formel 1-kvalifikationen, som den er nu. Thomas Peter / Ritzau Scanpix

Romain Grosjean er ikke fan af forslaget om endnu en kvalifikationsrunde i Formel 1.

Det nuværende kvalifikationssystem i Formel 1 er det bedste, mener Haas-kører Romain Grosjean.

Formel 1's administrerende direktør, Ross Brawn, luftede sidste år idéen om at indføre en ekstra kvalifikationsrunde i Formel 1, hvor otte biler skulle dyste om pole position i en eventuel Q4.

Forslaget fik blandede modtagelser af Formel 1-holdene, og Romain Grosjean hilser heller ikke idéen velkommen.

- Jeg ser virkelig ikke pointen. Jeg synes, at tre kvalifikationsrunder er ret fedt, og en top ti-kamp om pole er fint, siger Romain Grosjean ifølge Crash.net.

Den Internationale Motorsportsunion (FIA) forsøgte i 2016 at ændre kvalifikationsformatet, så den langsomste kører blev elimineret hver gang, der var gået 90 sekunder. Ændringen var en stor fiasko, og det gamle kvalifikationssystem blev hurtigt genindført.

Som reglerne er nu, skal de kørere, der når den sidste kvalifikationsrunde Q3, starte på det dæk, som de kørte den hurtigste tid på i Q2. De teams, der slutter udenfor top ti, må vælge frit mellem de dæktyper, der er til rådighed ved grand prixet.

Derfor bliver der ofte spekuleret i at ende som nummer 11 eller 12 for at have frit dækvalg til løbet.

Det var også tilfældet for Romain Grosjean ved kvalifikation i Bahrain i 2016, hvor han netop håbede på ikke at gå videre til sidste kvalifikationsrunde og en plads i top otte.

- Jeg lå nummer otte og håbede, at nogen ville skubbe mig ud, så jeg ville starte som nier med frit dækvalg. Jeg synes faktisk, at det er en ulempe for midterfeltet - fem af de tre bedste biler var ikke på medium-dækket i kvalifikation, og for dem ville det ikke ændre noget.

- Jeg tror ikke, at en ændring er nødvendig. Kig på midterfeltet. Der er to eller tre tiendedele mellem P7 og P15. Det er fantastisk, siger Haas-køreren.

En eventuel fjerde kvalifikationsrunde vil tidligst blive implementeret i 2020, hvis det får opbakning fra holdene i Formel 1.

Næste løb køres på søndag, når Aserbajdsjans grand prix løber af stablen.