Magnussen er håbefuld, men 'banen vil ikke hjælpe på vores problemer'

16x9
Den danske racerkører har øjnene rettet mod VM-point i weekendens grandprix i Baku. Foto: Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Den danske racerkører tror på et godt resultat, selvom han gerne indrømmer, at banen ikke passer Haas-teamet særlig godt.

Den danske racerkører Kevin Magnussen sætter sig i weekenden atter til rette i sin Haas-racer i jagten på VM-point, når det gælder det aserbajdsjanske grandprix i Baku.

Og det gør danskeren med højt humor og tro på et godt resultat, selvom banen i Baku bestemt ikke passer Haas-teamet perfekt.

- Man går altid håbefuld ind til weekenden. Man er positiv og ser frem til det. Men teoretisk set er det ikke en bane, som vil hjælpe på vores problemer - eller i hvert fald de problemer, vi tror, vi har, fortalte Kevin Magnussen på et pressemøde forud for weekendens prøvelser.

Prøvelser og problemer har der været en del af for Kevin Magnussen og det amerikanske team i begyndelsen af den nye Formel 1-sæson.

Særligt har det været dækkene og racerens downforce, der er blevet udpeget som problemerne, der er skyld i, at Haas-teamet ikke for alvor har kunnet følge op på fine præstationer i kvalifikationerne med gode resultater i selve løbene.

Et spørgsmål om tid

På trods af det er Kevin Magnussen optimistisk i forhold til at kunne hente point til VM-stillingen i Aserbajdsjan.

- Vi har før lavet point her i Baku med en langsom bil, og jeg tror ikke, at vi har en langsom bil i denne weekend. Vi har en hurtig bil.

- Vi har haft begge biler i samtlige Q3'er indtil videre i år, og så har vi været det næstlangsomste hold i grandprixet i næsten alle tre også. Jeg håber og tror på, at det er et spørgsmål om tid, inden vi finder løsningen på det problem, fortalte Kevin Magnussen.

Helt så optimistisk er danskerens chef, Günther Steiner, dog ikke.

- Baku bliver endnu et svært løb for os på grund af de lange sider og de langsomme hjørner med lav power. Forhåbentlig vil nogle af vores løsninger virke, som vi har arbejdet på siden testene i Bahrain. Vi skal have dækkene til at fungere i det rette vindue, ellers bliver det endnu et svært løb for os, siger Günther Steiner ifølge F1i.com.

Kevin Magnussen kørte i 2017 en syvendeplads hjem til Haas, mens danskeren i 2018 sluttede uden for pointene på en 13.-plads. Teamkollega Romain Grosjean gennemførte ikke løbet sidste år. Franskmanden kørte ind i en barriere i et solouheld.

I denne sæson har Kevin Magnussen kørt otte VM-point hjem til Haas, hvilket giver ham en niendeplads i kampen om VM-titlen. Romain Grosjean har endnu sine første point i år til gode.