- Endte med at blive en kontroversiel weekend, siger Haas-chef

16x9
Günther Steiner besluttede sammen med sine kørere at se fremad efter duellen i Barcelona. Foto: Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Romain Grosjean og Kevin Magnussen har haft en snak om den duel, de havde undervejs i det spanske grandprix.

Knap havde Kevin Magnussen passeret målstregen i det spanske grandprix, før der kom en klar besked over teamradioen. Det var fra holdets teamchef, Günther Steiner.

Så snart danskeren var hoppet ud af sin bil, skulle han som det første komme forbi Steiner, inden der blev snakket med medier.

Der skulle ro på de interne linjer, efter Magnussen og teamkollegaen, Romain Grosjean, havde haft en dramatisk duel undervejs i løbet, hvor der også var kontakt mellem de to biler.

Derfor mødtes de to kørere på Steiners kontor lige efter løbet.

- Det endte med at blive en lidt kontroversiel weekend, men vi har glattet det ud og renset luften mellem kørerne. Det er det vigtigste efter et løb, siger Steiner i en pressemeddelelse fra Haas.

Duellen opstod efter en periode med safety car, hvor Grosjean og Magnussen henholdsvis lå nummer syv og otte. Da løbet blev givet frit igen, lykkedes Magnussen at gå forbi Grosjean, men de to kørere pressede hinanden til det yderste gennem sving et.

Sådan fortsatte det gennem de næste to omgange, inden Grosjean pludselig blev presset bagfra og også overhalet to gange.

- Vi tabte nogle point ved det. Er der en, der har en større del af skylden end den anden? Vi har besluttet os for at kigge fremad, og vi er okay med den her situation. Vi ved, at vi har en god bil, og vi skal bare få det bedste ud af den, lyder det optimistisk fra Steiner.

Romain Grosjean var meget kortfattet lige efter løbet om episoden, men har siden da også lagt episoden bag sig.

- Det har været en god weekend, og vi har haft god fart. Før safety car kørte vi vores eget løb, og jeg var glad for det. Genstarten var mere kompliceret og ikke ideel for mig, da jeg mistede nogle pladser. Overordnet set er jeg klar for, hvordan vi klarede det i weekenden, og glad for vi fik vist, at bilen er hurtig, fortæller Grosjean.

Kevin Magnussen fik seks point for syvendepladsen og avancerer til syvendepladsen i VM-stillingen. Romain Grosjean fik et enkelt point for sin 10. plads. Det er første gang i sæsonen, at Haas havde begge kørere til at slutte i pointene.