Formel 1

Magnussen forsvarer overhaling på Grosjean

Haas-køreren Kevin Magnussen sluttede på syvendepladsen i søndagens grandprix. Juan Medina / Ritzau Scanpix

Med 13 omgange tilbage af det spanske grandprix var Haas-kørerne i en tæt duel om syvendepladsen.

Der var succes for Haas i det spanske grandprix, da holdet for første gang i sæsonen sluttede med begge biler i pointene.

Men det var ikke overskrifterne for holdet efter løbet.

I stedet var det duellen mellem teamkollegaerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean på 53. omgang, der blev snakket om.

Efter flere omgange med safety car var Kevin Magnussen hurtigst på gassen, da løbet blev givet frit igen. Ned ad langsiden kørte han side om side med teamkollegaen Romain Grosjean.

Begge kørere havde inden løbet understreget, at det vigtigste var, at begge biler fik point for holdets skyld. Men helt ind i første sving efter langsiden, var der ingen af dem, som havde lyst til at give sig. I en tæt duel blev Grosjean presset af banen af Magnussen, som kørte forbi ham.

Efter løbet sagde Magnussen følgende om situationen:

- Jeg formåede at holde rigtig godt gang i mine dæk under safety car, og jeg kunne se, at dem foran kæmpede noget med at holde gang i dækkene. Så da safety car kørte ind, havde jeg rigtig godt greb og kunne angribe både Romain (Grosjean, red.) og (Pierre, red.) Gasly. Men jeg kunne ikke helt få fat i Gasly.

- Der er jo kontakt mellem mig og Romain, og det er selvfølgelig aldrig optimalt, at der er kontakt mellem teamkammerater. Men der var ingen dårlige intentioner, og man kører selvfølgelig ræs. Det havde vi lov til. Der var ikke nogen teamordre. Vi gjorde bare vores ting, og ja, så må vi snakke om det nu og finde ud af, hvad der skete, sagde han til de skrevne medier.

Over for TV 3+ understregede han, at det ikke var optimalt, at de to holdkammerater havde kontakt med hinanden på banen.

- Det må ikke ske. Men det skete desværre. Jeg tror heldigvis ikke, der var nogen skade. Så vi sluttede begge i pointene, men det var en kaotisk afslutning.

Kortfattet Grosjean

Duellen mellem de to fortsatte de næste omgange, hvor Grosjean igen og igen forsøgte at komme forbi danskeren. Hver gang blev han afvist, og pludselig blev han selv overhalet bagfra af både Daniil Kvyat og Carlos Sainz.

På dette tidspunkt havde Haas' teamchef, Günther Steiner, meddelt over radioen til sine kørere, at de skulle tage det roligt. Det var Grosjean ikke helt enig i.

- Jeg behøvede ikke at tage det roligt. Jeg kender ikke det modsatte ord.

Nød du det?

- Nej, det nød jeg ikke ligefrem. Det er, hvad det er, sagde en kortfattet Grosjean til det skrevne medier.

Mens Magnussen sluttede på syvendepladsen, endte Grosjean på 10. pladsen.

Se hele VM-stillingen her.